Heracles Almelo 2 heeft de thuiswedstrijd tegen de reserves van VVV-Venlo in winst omgezet: 4-0. Lucas Schoofs, Dabney Dos Santos, Adrian Szöke en Mohamed Amissi namen in een eenzijdig duel de treffers voor hun rekening.

Heracles Almelo kwam in de vierde minuut reeds op voorsprong dankzij een kopbal van Lucas Schoofs. De formatie dicteerde daarna de wedstrijd. Delano Burgzorg kwam na een kwartier spelen oog in oog met Bram Verbong maar de Limburgse doelman wist te redden. Twee minuten later kreeg Adrian Szöke de kans op de 2-0 na een lange rush van Sebastian Jakubiak. De spits stiftte rakelings naast.

De tweede treffer viel in de 25ste minuut. Delano Burgzorg verrichte het voorbereidende werk en wist uiteindelijk Dabney Dos Santos te bereiken. Hij schoot diagonaal raak. Burgzorg bleef zoeken naar een doelpunt. De nieuweling glipte na veertig minuten langs twee verdedigers en werd in laatste instantie nog net gestuit.

De tweede helft ging van start met een doelpunt van Adrian Szöke. Teun Bijleveld wurmde zich langs een Limburgse verdediger en legde de bal panklaar. De spits hoefde bij de tweede paal alleen binnen te tikken.

VVV-Venlo slaagde er niet in om in aanvallend opzicht een vuist te maken en bij Heracles Almelo was het heilige vuur er wel een beetje uit. Adrian Szöke was in de tachtigste minuut nog dichtbij een doelpunt maar stiftte de bal op het dak van het doel. De 4-0 viel in de 87ste minuut. Mohamed Amissi werd vrijgespeeld en wist in twee keer Bram Verbong te kloppen.

De wedstrijd werd live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Heracles Almelo. De wedstrijd in zijn geheel terugkijken? Dat kan:

Heracles Almelo 2 – VVV-Venlo 2 4-0 (2-0)

4.Lucas Schoofs 1-0, 25.Dabney Dos Santos 2-0, 49.Adrian Szöke 3-0, 87.Mohamed Amissi 4-0

Opstelling  Koen Bucker, Lucas Schoofs, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Reuven Niemeijer, Sebastian Jakubiak (33.Niels Leemhuis), Mohammed Osman (63.Mohamed Amissi), Teun Bijleveld, Dabney Dos Santos, Adrian Szöke en Delano Burgzorg (70.Jelle van Benthem).