Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Willem met 1-0 verloren. De beslissing viel halverwege de eerste helft toen Sebastien Holmen vanuit een rebound kon scoren.

Willem II probeerde het initiatief te nemen en Heracles Almelo zorgde in deze fase voor gevaar van afstand. Cyriel Dessers vond in de tiende minuut de goed opgestelde Michael Woud op zijn weg. Orestis Kiomourtzoglou probeerde het in de negentiende minuut en dit schot ging naast. De thuisclub kwam in de 26ste minuut op voorsprong. Een vrije trap van Mats Köhlert werd door Dries Saddiki tegen de onderkant van de lat geschoten. Sebastian Holmen reageerde attent en scoorde vanuit de rebound.

Heracles Almelo was vier minuten later al dichtbij de gelijkmaker. Het vlammende schot van Mauro Junior spatte uiteen op de lat. Het spel golfde daarna heen en weer. Balverlies van Silvester van der Water leidde vlak voor rust nog een kans van Willem II in. Het schot van Che Nunnely werd door Janis Blaswich via de paal gekeerd.

De formatie van Frank Wormuth had het lastig na de rust. Janis Blaswich stond in de vijftigste minuut goed opgesteld bij een schot van Vangelis Pavlidis en vier minuten moest de doelman ingrijpen bij een schot van Che Nunnely. Heracles Almelo probeerde grip te krijgen op de wedstrijd. Cyriel Dessers zorgde in deze fase voor enige dreiging maar, kwam net als de andere spelers, niet tot uitgespeelde kansen.

Willem II bleef het duel controleren. Een vrije trap van Mike Ndayishimiye ging in de 61ste minuut rakelings over en Pol Lloch mikte in de zeventigste minuut vanuit de tweede lijn eveneens over. Het slotoffensief van Heracles Almelo leverde nog een inzet van Cyriel Dessers op die net voor de lijn werd gekeerd.