Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 12.15 uur) uit bij Willem II. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Jesper Drost en Navajo Bakboord (beiden knie). “De opstelling zal dichtbij die van afgelopen weekend tegen Feyenoord zitten”, aldus Wormuth. “Robin Pröpper heeft goed getraind de laatste dagen, we moeten morgen zien hoe dat gaat. Dus dat is een twijfelgeval. Mo Osman is van de week ziek geweest maar hij is weer beter.”

Over de laatste dag van de transfermarkt zegt Wormuth: “Mijn persoonlijke mening is dat de transferwindow dicht moet als de eerste competitiewedstrijd gespeeld is. Op deze manier wordt het natuurlijk een beetje een gekke wereld. In algemene zin is het zo dat spelers en clubs contracten afsluiten. Dat geeft duidelijkheid. De andere kant is die van de business, van zaakwaarnemers, spelers maar ook van clubs. Maar de regels daaromtrent zijn duidelijk.”

“Het blijft prachtig om spelers te ontwikkelen”, vervolgt Wormuth. “We hebben veel talent, misschien niet meteen voor de basis maar wellicht staan die spelers er volgend jaar. Daarvan was Lennart Czyborra ook een goed voorbeeld. In het begin fouten gemaakt, wisselvallig geweest maar uiteindelijk mooi doorontwikkeld. We zijn nu erg tevreden over Lucas Schoofs. Hij is een goede stand-in voor rechtsback Tim Breukers. Zo zie je maar, er zijn meer manieren om dichtbij het elftal te komen.”

Willem II – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.