Delano Burgzorg speelt het komende halfjaar op huurbasis voor Heracles Almelo. De 21-jarige buitenspeler komt over van Spezia Calcio. In de overeenkomst met de club uit de Italiaanse Serie B is een optie tot koop opgenomen.

“Het is mooi om hier te zijn”, vertelt Burgzorg vlak na het tekenen van zijn contract. “Ik ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor Heracles Almelo.”

Technisch manager Tim Gilissen: “Met Delano krijgen we meer opties voorin. Hij is op meerdere posities inzetbaar. In de zomer waren we al dichtbij het aantrekken van Delano. Toen maakte hij een andere keuze. Hij heeft aangegeven nu alsnog graag naar Heracles Almelo te willen. We zijn blij dat we hem kunnen huren en daarbij ook de mogelijkheid hebben hem in de zomer definitief over te nemen.”

Delano Burgzorg met technisch manager Tim Gilissen (links) en algemeen directeur Rob Toussaint.

Burgzorg speelde acht officiële wedstrijden voor Spezia Calcio sinds zijn komst afgelopen zomer. De Italiaanse club nam de geboren Amsterdammer over van De Graafschap, waar hij sinds medio 2015 onder contract stond.