Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 2-3 verloren. Maximilian Rossmann scoorde beide Almelose doelpunten maar een zwak begin van de tweede helft kwam de formatie van Frank Wormuth uiteindelijk duur te staan.

Eerste doelpunt Rossmann

Frank Wormuth gunde Jeremy Cijntje zijn eerste basisplaats en ook Maximilian Rossmann stond aan de aftrap. De twee Heraclieden speelden in de beginfase een belangrijke rol. Cijntje nam in de elfde minuut het Rotterdamse doel onder vuur maar Justin Bijlow stond goed opgesteld. Maximilian Rossmann deed het in de negentiende minuut nog beter. De verdediger kopte vanuit een hoekschop  fraai binnen.

Heracles Almelo bleef met flair spelen en na een half uur kreeg Jeremy Cijntje na een steekbal van Mauro Juior de kans op 2-0. De vleugelspeler zag zijn stift stranden op het gezicht van de uitgelopen Justin Bijlow.

Feyenoord kreeg daarna meer grip op het duel en ook mogelijkheden. Steven Berghuis mikte in de 34ste minuut van dichtbij over en in de veertigste minuut moest Alexander Merkel Janis Blawich op de doellijn assisteren bij een kopbal van Eric Botteghin. Luis Sinisterra kreeg een derde kans maar mikte in de 42szte minuut slordig over. Heracles Almelo kreeg in de blessuretijd van de eerste helft nog een counterkans. Het schot van Orestis Kiomourtzoglou ging royaal naast.

Drie treffers Feyenoord

De tweede helft kende een geheel ander spelbeeld. Al na twee minuten kwam Feyenoord op 1-1 dankzij een droog schot van Jens Toornstra. Dit op aangeven van Steven Berghuis. Felle protesten van Heracles Almelo, in de voorbereiding van het doelpunt, zou Nicolai Jørgensen hands hebben gemaakt, haalden hierbij niets uit.

Heracles Almelo was van slag en Feyenoord profiteerde genadeloos .Luis Sinisterra scoorde in de 54ste minuut op aangeven van Jens Toornstra en twee minuten later kon Eric Botteghin uit een hoekschop bij de tweede paal inkoppen. Tussen de bedrijven door had Steven Berghuis nog een keer Janis Blaswich getest met een schot.

Opnieuw Rossmann

De formatie van Frank Wormuth probeerde het tij te keren en het was Maximilian Rossmann die de wedstrijd weer leven inblies. De verdediger nam in de 79ste minuut een hoekschop van Mohammed Osman vol op de pantoffel en klopte daarmee Justin Bijlow.

Steven Berghuis probeerde in de tachtigste minuut Janis Blawich met een boogbal van grote afstand te verschalken. De doelman was echter tijdig terug. De volgende mogelijkheid was voor Mauro Junior. De inzet van de Braziliaan werd gekeerd door Justin Bijlow. Er volgden zes minuten aan blessuretijd. Luciano Narsingh mikte daarin nog twee keer op de lat maar Heracles Almelo zou geen kans meer krijgen.