Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 19.45 uur) thuis tegen Feyenoord. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Dabney Dos Santos (spier), Jesper Drost en Navajo Bakboord (knie). Ook aanvoerder Robin Pröpper is nog niet beschikbaar. “Het ziet er naar uit dat hij komende week weer kan trainen, dan gaan we kijken hoe die belasting uitpakt.”

“We hebben vandaag geen opstelling gegeven aan de spelers, iedereen moet zich focussen op de wedstrijd. Het maakt ook niet uit wie er speelt, we weten wat we moeten doen: back to the roots. We hebben van de week met elkaar gesproken en iedereen heeft zijn gedachten. We moeten het echter ook niet te groot maken, we hebben één week niet de juiste vorm gehad: in het oefenduel met Heerenveen, tegen Emmen en Vitesse. Die fasen hebben we eerder gehad. We hebben vandaag kort maar goed getraind. Niet teveel nadenken, kijken welke taken bij je positie horen, normale dingen doen en de compactheid van het veld vinden.”

“Sinds Dick Advocaat er is draait Feyenoord goed. Hij kan van een goed team een beter team maken. Ze hebben een goed niveau en je ziet de ervaring van de coach in het team: Feyenoord is terug. Wij moeten terugkomen in onze speelwijze. Natuurlijk kunnen we punten halen, maar het is belangrijk dat we ons spel hervinden.”

Heracles Almelo – Feyenoord staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.