Afgelopen maandag en dinsdag stonden de Play-offs in de eDivisie op het programma. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor de Grand Finals op zaterdag 15 februari in AFAS Live. Ajax en Heracles Almelo hadden zich al geplaatst voor deze finale dag. Sparta Rotterdam, AZ, FC Twente en RKC Waalwijk hadden zich niet geplaatst voor de Play-offs.

Uitslagen Play-offs

Feyenoord 1-3 FC Utrecht
VVV-Venlo 2-2* ADO Den Haag (winst na strafschoppen)
Vitesse 2-3 PEC Zwolle
FC Emmen 1-1* PSV (winst op uitdoelpunten)
Fortuna Sittard 2-3 Willem II
FC Groningen 3-0 SC Heerenveen

Picks

In het nieuwe eDivisie opzet werd voor het eerst gebruik gemaakt van de zogenoemde ‘picks’. De nummers één t/m vier mochten elkaar niet kiezen, maar wel de overige vier overgebleven clubs. Aangezien PEC Zwolle van de nummer drie heeft gewonnen, kregen zij het recht om als derde te kiezen. Om deze reden had FC Groningen een ‘officieuze’, aangezien zij tegen de overgebleven club moeten spelen.
Ajax mocht als eerste kiezen en koos ADO Den Haag als tegenstander. Heracles Almelo koos als tweede club, de keuze werd Willem II. PEC Zwolle koos verrassend FC Utrecht. Zodoende speelt FC Groningen in de kwartfinale tegen PSV.

Programma kwartfinale

Ajax – ADO Den Haag
FC Groningen – PSV
Heracles Almelo – Willem II
PEC Zwolle – FC Utrecht

Houd de website in de gaten voor de kaartverkoop! Bustickets en all-in-one tickets gaan binnenkort in de verkoop.