Lennart Czyborra vervolgt zijn loopbaan in de Italiaanse Serie A. Heracles Almelo en Atalanta Bergamo hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de twintigjarige verdediger. Czyborra heeft bij de Italiaanse club een 4,5-jarig contract getekend.

“Bij Heracles Almelo heb ik een hele mooie tijd gehad”, vertelt Czyborra. “Ik ben de club en de supporters zeer dankbaar voor wat zij mij geboden hebben. Dankzij de mensen hier ben ik in een korte tijd een betere voetballer geworden. Daardoor krijg ik nu de kans het bij Atalanta Bergamo te laten zien. Ik ben blij dat ik voor Heracles Almelo gespeeld heb.”

Technisch manager Tim Gilissen over de overgang van Czyborra: “Lennart heeft zich in het shirt van Heracles Almelo stormachtig ontwikkeld. Hij mag trots zijn op de stap die hij nu maakt. Voor ons als Heracles Almelo is het een goed teken dat een club als Atalanta Bergamo zich opnieuw meldt voor een van onze spelers. Sportief gezien is het niet het meest ideale moment om iemand met de kwaliteiten van Lennart te laten gaan, maar voor Heracles Almelo is dit een unieke transfer. Het is niet de eerste keer dat we een blikvanger kwijtraken. Ook nu gaan we aan de slag het vertrek op te vangen.”

In de zomer van 2018 maakte Czyborra de stap van de jeugd van Schalke 04 naar Heracles Almelo. In de uitwedstrijd tegen Ajax op 11 augustus van dat jaar maakte de Duitser zijn debuut. Czyborra kwam in totaal in 45 officiële wedstrijden voor Heracles Almelo in actie. Daarin scoorde hij twee keer.

Lennart Czyborra over de stap van Heracles Almelo naar Atalanta Bergamo: