Heracles Almelo is in de derde ronde van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld. Vitesse won op Erve Asito met 0-2 door de treffers van Oussama Tannane en Tim Matavz.

Vroege achterstand

Heracles Almelo kwam al snel op achterstand. Oussama Tannane mikte in de zesde minuut al net naast maar in de elfde minuut was het wel raak. Een vrije trap van de oud-Heraclied van dertig meter draaide van de rechterkant in de verre hoek achter de ogenschijnlijk verraste Michael Brouwer: 0-1.

De formatie van Frank Wormuth probeerde daarna het spel te maken. Het ontbrak daarbij aan enige nauwkeurigheid waardoor het gecontroleerd spelende Vitesse in het restant van de eerste helft vrijwel niets te duchten had. De bezoekers vonden het wel best waardoor er voor het publiek weinig te genieten viel.

Vitesse slaat toe

Silvester van der Water en Jeremy Cijntje moesten het spel van nieuw elan voorzien en eerstgenoemde gaf in de 47ste minuut een visitekaartje af met een boogbal van een meter of twintig. Remko Pasveer wist de bal nog net over het doel te tikken.

Heracles Almelo had de loomheid van de eerste helft van zich afgeschud en zorgde nu voor gevaar. Remko Pasveer greep in de 54ste minuut in toen Cyriel Dessers in de zestien gevaarlijk werd en de doelman stond twee minuten later goed opgesteld bij een schot van Alexander Merkel. Vitesse wachtte af en sloeg na een uur keihard toe. Oussama Tannane schudde twee tegenstanders van zich af en wist met een steekbal Tim Matavz te vinden. De spits maakte oog in oog met Michael Brouwer geen fout: 0-2

Tim Matavz was in de 65ste minuut dichtbij een tweede treffer maar deze keer ging zijn kopbal rakelings naast. Heracles Almelo probeerde het tij te keren maar de eindpass liet in deze fase weer te wensen over waardoor er geen uitgespeelde kansen meer kwamen. Het laatste wapenfeit kwam van Nouha Dicko. Zijn schot in blessuretijd werd gekeerd door Michael Brouwer.

Heracles Almelo – Vitesse 0-2 (0-1)

11.Oussama Tannane 0-1, 60.Tim Matavz 0-2

Gele kaart: Alexander Merkel

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Tim Breukers, Mats Knoester, Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Orestis Kiomourtzoglou, Mohammed Osman (46.Silvester van der Water), Alexander Merkel, Mauro Junior, Cyriel Dessers en Teun Bijleveld (46.Jeremy Cijntje).

Vitesse: Remko Pasveer, Julian Lelieveld, Armando Obispo, Danilho Doekhi, Max Clark, Patrick Vroegh, Riechedly Bazoer, Matus Bero, Oussama Tannane (70.Nouha Dicko), Tim Matavz (84.Thomas Buitink) en Bryan Linssen.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis