Heracles Almelo speelt morgen (woensdag, aanvang 18.30 uur) thuis tegen Vitesse. Trainer Frank Wormuth kan tijdens het bekerduel niet beschikken over Dabney Dos Santos (spier), Jesper Drost, Navajo Bakboord, Robin Pröpper (knie) en Lennart Czyborra. Dario van den Buijs viel afgelopen zondag uit maar is weer fit en Silvester van der Water was ziek maar sluit morgen weer aan bij de wedstrijdselectie.

“We moeten leren van de wedstrijd in Emmen”, aldus Wormuth. “Dit duel zegt ons wat we moeten doen, en dat is spelen zoals in de tweede helft. We moeten beginnen met de instelling en houding van de tweede helft. De jongens weten dat, want zo hebben we onze wedstrijden gewonnen. Met RKC, Emmen en het oefenduel met Heerenveen hebben we voorbeelden hoe het niet moet. Waarom gebeurt dat in de eerste helft? Sommige zaken kun je niet verklaren, het blijven mensen. Het mooie is dat de spelers zelf elkaar aanspraken in de rust, ik hoefde daar niet veel aan toe te voegen.”

“Het bekertoernooi is voor ons belangrijk. Het is de kortste weg naar Europa zegt iedereen altijd. Dat klopt, maar het is ook de moeilijkste. Morgen zal Jeff Hardeveld spelen op de plaats van Lennart Czyborra, Michael Brouwer keept zoals altijd de bekerwedstrijden en ook Teun Bijleveld zal starten. Hij heeft het verdiend, heeft een goede voorbereiding gedraaid en krijgt een mooie gelegenheid om zich te tonen.”

Heracles Almelo – Vitesse staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.