Heracles Almelo heeft de competitie hervat met een nederlaag tegen FC Emmen. Marco Kolar scoorde vlak voor de rust de enige treffer van de wedstrijd.

Hoofdrol Blaswich

De thuisclub kreeg na vier minuten eerste mogelijkheid. Michael de Leeuw zag zijn omhaal mislukken en vervolgens mikte Marko Kolar over. Heracles Almelo zorgde na een kwartier voor het eerste gevaar via een aanval van Cyriel Dessers en Joey Konings. Het resulteerde uiteindelijk in een schot van Alexander Merkel dat naast het doel ging. FC Emmen was enkele minuten later dichtbij een treffer. De kopbal van Luciano Slagveer werd gepareerd door Janis Blaswich.

FC Emmen had echter het initiatief en kreeg vanaf de 28ste minuut drie grote kansen. Daarbij waren hoofdrollen weggelegd voor Michael de Leeuw en met name Janis Blaswich. In eerste instantie zag de spits een inzet van dichtbij gekeerd worden door de doelman. Even later kwam de aanvaller oog in oog met Blaswich maar opnieuw kon de goalie redden. Miquel Araujo probeerde het tenslotte met een kopbal en die werd ook door Blaswich gepareerd.

Voorsprong wordt achterstand

Het venijn van de eerste helft zat in de laatste minuten. Heracles Almelo keek in de 42ste minuut op voorsprong te komen. Een voorzet van Lennart Czyborra belandde via Joey Konings bij Mauro Junior en de Braziliaan scoorde met buitenkant links. De VAR annuleerde het doelpunt omdat Konings bij de aanname hands had gemaakt.

Heracles Almelo zou met een achterstand gaan rusten. Een kopbal van Luciano Slagveer belandde in de 44ste minuut nog op de paal maar in de slotseconde sloeg FC Emmen toe. Marko Kolar werd door Lorenzo Burnet aangespeeld en de spits wist Janis Blaswich te passeren.

Nieuwe treffer afgekeurd

De eerste kans in de tweede helft was voor Michael de Leeuw. De spits werd in de 48ste minuut aangespeeld door Luciano Slagveer maar raakte de bal niet goed. Heracles Almelo werd in de 57ste minuut gevaarlijk via Cyriel Dessers. De aanvaller zag zijn halve omhaal gekeerd worden door Dennis Telgenkamp. FC Emmen kreeg na een uur spelen een uitgelezen kans op de 2-0. De volley van Marco Kolar ging echter over.

Heracles Almelo probeerde het tij te keren maar de formatie wist in het resterende deel van de tweede helft zeer weinig te creëren. In de negentigste minuut leek dan toch nog de gelijkmaker te vallen. Cyriel Dessers trof bij de tweede paal het doel maar de aanvaller stond buitenspel waardoor ook deze treffer werd afgekeurd.