Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 14.30 uur) in- en tegen Emmen. Trainer Frank Wormuth kan in Drenthe niet beschikken over Jesper Drost en Navajo Bakboord (beiden knie). Silvester van der Water (ziek) en Robin Pröpper (knie) zijn twijfelgevallen. “Het is niet heel waarschijnlijk dat Robin kan spelen”, aldus Wormuth. “De knie is op zich goed bleek uit een MRI, maar er zit nog wat vocht in. Dat moet er eerst uit. We gaan morgen kijken of hij eventueel kan trainen.”

“Emmen heeft 17 van de 18 punten thuis behaald met gelijke spelen tegen PSV en Feyenoord. Ze hebben in Emmen alleen verloren van PEC Zwolle en FC Groningen. Ze zijn erg sterk in eigen huis, als we er niet met de juiste houding aan beginnen hebben we geen kans. Een favoriet? Wij hebben 16 punten in eigen huis gehaald, zij 17 dus wij zijn niet de favoriet. Emmen gaat altijd door, ongeacht de stand. Ze spelen goed voetbal en ze voelen zich goed in eigen stadion. We weten hoe moeilijk het is, bovendien kan in deze competitie iedereen van iedereen winnen.”

FC Emmen – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.