Voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen – Heracles Almelo komende zondag doen supporters van beide clubs gezamenlijk een drankje. Het is een initiatief in het kader van normalisatie dat voortkomt uit een eerdere samenwerking tussen beide supportersgroepen dit seizoen.

Bij de vorige ontmoeting tussen Heracles Almelo en FC Emmen in Almelo werd een fietstocht georganiseerd voor Dennis, lid van de Brigata Fanatico van FC Emmen. De actie werd ondersteund door beide supportersgroepen. Wederzijds respect maakte van de actie een gedenkwaardige.

De supporterscoördinatoren van FC Emmen en Heracles Almelo hebben samen met hun achterban het idee geopperd om de actie een vervolg te geven. Dat gaat gebeuren, komende zondag in Emmen. Andre van der Aa, supporterscoördinator van FC Emmen: “Vanaf zo’n anderhalf uur voor de aftrap doen supporters van beide clubs gezamenlijk een drankje bij het uitvak om zo toe te leven naar de wedstrijd.”

Raymond Alfons, supporterscoördinator van Heracles Almelo: “In het streven naar normalisatie in de voetbalwereld is dit opnieuw een mooi initiatief. Hoewel het niet uniek is, maken dit soort acties wel een verschil. Te vaak wordt er gedacht in dreiging in plaats van in beleving. We moeten de ogen niet sluiten voor risico`s, maar daar waar mogelijk zou het mooi zijn om dit vaker te organiseren en ook bij andere clubs.”