Het tweede elftal van Heracles Almelo heeft woensdagmiddag een oefenduel tegen De Graafschap 2 gewonnen. Het eindigde op Erve Asito in 5-1.

Heracles Almelo 2 begon voortvarend. Een opgebouwde aanval via Koen Bucker, Tim Breukers, Adrian Szöke en Silvester van der Water leverde na verschillende combinaties en een voorzet van de opgestoomde Tim Breukers de 1-0 voorsprong op. Dabney Dos Santos stond bij de tweede paal om af te ronden.

Exact twintig minuten na de eerste treffer verdubbelde Heracles Almelo 2 de voorsprong. De ploeg van Peter Reekers zette goed druk en verkreeg balbezit op de rand van het zestienmetergebied. Eindstation Silvester van der Water krulde de bal vakkundig achter de doelman van De Graafschap 2.

Tweede helft

In de tweede helft ging Heracles Almelo 2 verder met scoren. Teun Bijleveld rondde af nadat de ingevallen Jeremy Cijntje een voorzet van Niels Leemhuis voor de middenvelder klaarlegde. Ook Adrian Szöke zette zijn naam op het wedstrijdformulier. Hij tekende na een uur spelen voor de vierde treffer van de middag.

Nadat De Graafschap 2 via Chiazor iets terugdeed, was het Teun Bijleveld met een mooi slot van de wedstrijd. Hij haalde van afstand uit en schoot de bal strak en onhoudbaar tegen de touwen.

Heracles Almelo 2 – De Graafschap 2 5-1 (2-0)
4.Dabney Dos Santos 1-0, 24.Silvester van der Water 2-0, 52.Teun Bijleveld 3-0, 60.Adrian Szöke 4-0, 82.Dylan Chiazor 4-1, 84.Teun Bijleveld 5-1.

Heracles Almelo 2: Koen Bucker, Tim Breukers, Stephen Sama (60.Xhelal Terziqi), Orestis Kiomourtzoglou (46.Reuven Niemeijer), Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (70.Wessel Witbreuk), Niels Leemhuis, Teun Bijleveld, Silvester van der Water (46.Jeremy Cijntje), Adrian Szöke, Dabney Dos Santos (70.Mohamed Amissi).