In aanloop naar de hervatting van de competitie heeft Heracles Almelo dinsdagmiddag een oefenduel tegen sc Heerenveen verloren. Op Erve Asito werd het 2-3. Lucas Schoofs en Mauro Junior waren trefzeker voor Heracles Almelo.

Op Erve Asito opende sc Heerenveen al na vier minuten de score. Joey Veerman profiteerde van slordig balverlies in de defensie van Heracles Almelo. Lucas Schoofs bracht Heracles Almelo na ruim een kwartier voetballen op gelijke hoogte. Een hoekschop van Mohammed Osman werd door de Belg achter doelman Warner Hahn gekopt.

In het vervolg van de eerste helft waren er nog enkele kansen voor beide ploegen. sc Heerenveen zag een bal van de lijn gehaald worden, aan Almelose zijde zorgde een voorzet van Lennart Czyborra voor het meest gevaarlijke moment. Cyriel Dessers kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te schuiven.

Tweede helft

Met Mohamed Amissi voor Jeremy Cijntje begon Heracles Almelo aan de tweede helft. Daarin maakte Mauro Junior na tien minuten het eerste doelpunt. De Braziliaan krulde een vrije trap via de vingertoppen van Filip Bednarek tegen de touwen.

Een aanval over links leverde de bezoekers uit Friesland een kwartier voor tijd de 2-2 op. Jordy Bruijn rondde vanaf de rand van het zestienmetergebied af. Nog geen twee minuten later scoorde sc Heerenveen opnieuw. Rami Hajal was scherp in de rebound en tikte van dichtbij binnen.

Woensdagmiddag speelt het tweede elftal van Heracles Almelo nog een oefenwedstrijd. Op Erve Asito is De Graafschap 2 vanaf 16.00 uur de tegenstander.

Heracles Almelo – sc Heerenveen 2-3 (1-1)
4.Joey Veerman 0-1, 16.Lucas Schoofs 1-1, 56.Mauro Junior 2-1, 76.Jordy Bruijn 2-2, 77.Remi Hajal 2-3.

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich, Lucas Schoofs, Mats Knoester, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohammed Osman, Mauro Junior, Jeremy Cijntje (46.Mohamed Amissi), Cyriel Dessers, Joey Konings.