Een debutant binnen de groep bij het trainingskamp in Cadiz: Léon van Beelen. De bijna 28-jarige is op 2 januari begonnen als fysiotherapeut. In Zuid-Spanje heeft hij direct een bijzondere eerste werkweek. “Het is een heel goede manier om te beginnen.”

De afgelopen 4,5 jaar heeft Van Beelen bij ADO Den Haag al ervaring opgedaan als fysiotherapeut binnen de voetbalwereld. “In Den Haag was ik hoofd medisch bij de jeugd en was ik de vaste fysiotherapeut van Jong”, vertelt hij. “Bij de jeugd had ik zo’n tweehonderd spelers onder mijn hoede. Nu wilde ik graag bij een eerste elftal aan de slag. Om nog specifieker met mijn vak bezig te zijn en spelers op hoog niveau te kunnen begeleiden. Die kans krijg ik bij Heracles Almelo.” 

Een mooie bijkomstigheid is de leefomgeving in het Oosten van het land. Van Beelen en zijn vriendin wilden de stedelijke woonomgeving graag inruilen voor de landelijke. “Toen ik de vacature voorbij zag komen dacht ik: ‘dit is mijn kans’.” Hij nam contact op met nu mede-fysiotherapeut Ashwien Baidjnath, met wie hij een tijdje samen studeerde in Nijmegen. “Ik heb daarna gesolliciteerd, ben uitgenodigd op gesprek en kreeg direct een goed gevoel bij de club. Het ontvangst was warm en ik voelde me welkom. Tijdens een meeloopdag eind november werd dat gevoel bevestigd.”

Van Beelen tekende een contract, kocht een huis, regelde alle randzaken en is sinds 1 januari officieel in dienst van Heracles Almelo. Na twee werkdagen in Almelo stond het trainingskamp voor de deur. “Het is even schakelen, maar wel een heel goede manier om te beginnen. Ik leer iedereen snel kennen. Hoe spelers zijn en wat zij belangrijk vinden, hoe collega-stafleden zijn, hoe iedereen met elkaar omgaat. Tot nu toe gaat het goed en gaat het aanpassen gevoelsmatig eenvoudig. Ik word goed door iedereen opgenomen.”

Léon van Beelen met Cyriel Dessers bij de training op het strand in Zuid-Spanje

Als fysiotherapeut volgt Van Beelen Marcel de Ronde op, die Heracles Almelo per 31 december heeft verlaten voor een nieuw avontuur.