160 deelnemers en dus een uitverkocht Heracles eSports New Year Edition vrijdagmiddag. In de BusinessClub van Erve Asito werd gestreden om een prijzenpot van formaat. Ward van de Coolwijk ging naar huis met de hoofdprijs, een voetbalreis naar Borussia Dortmund – FC Bayern München.

Al voor het middaguur verzamelden de deelnemers zich voor de hoofdingang van Erve Asito. Toen de deuren openden ging de massa richting de BusinessClub, waar de speelpunten met daarop FIFA 20 opgesteld stonden.

WYTZE VERHOEVEN FOTO’S

Naast het spelen van FIFA 20, was het voor de deelnemers ook mogelijk aan een van de side events mee te doen. Ook daar waren de prijzen niet aan te slepen.

Einduitslag FIFA20 Toernooi

In het FIFA 20 toernooi volgde na de poulefase de zware knockoutfase. Het ging er fanatiek, maar geconcentreerd aan toe. Geen speler liet zich van de wijs brengen en ging maximaal voor zijn kansen. In de knockoutfase bleken Ward van de Coolwijk en Bas Stuivenberg de twee sterksten en zij troffen elkaar in de finale. In deze spannende finale bleken de mannen aan elkaar gewaagd. Maar nadat Bas, juist om een doelpunt te voorkomen, een penalty weggaf en tevens een rode kaart pakte was de finale gespeeld. Ward van de Coolwijk schrijft daarmee de New Year Edition III, met maar liefst 160 deelnemers, op zijn naam.

De prijzen werden als volgt verdeeld:
1e prijs: Ward van de Coolwijk
2e prijs: Bas Stuivenberg
3e prijs: Ali Sayan
4e prijs: Stan Piksen
5e t/m 8e prijs: Milan Barin, Ruben de Ruiter, Kevin Verkade, Thijmen Vos