Peter Holzscherer staat al jaren klaar voor de rolstoelsupporters van Heracles Almelo. Hij rijdt heel Nederland rond om met zijn Supporters On Wheels bij alle Samen Thuis Samen Uit-wedstrijden van Heracles Almelo aanwezig te zijn.

Al negentien jaar lang brengt Peter in zijn vrije tijd bewoners van het TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) naar thuiswedstrijden van Heracles Almelo. Acht jaar geleden kwam de supportersvereniging van Heracles Almelo met een nieuw initiatief: ervoor zorgen dat rolstoelsupporters hun club ook altijd bij uitwedstrijden konden steunen. Peter kon zich direct in het initiatief vinden. Hij is nu al acht jaar vaste chauffeur van de Supporters On Wheels. “Achteraf had ik niet gedacht dat ik het zolang zou volhouden”, vertelt hij. “De band met de jongens is erg goed en als je dan ziet wat je allemaal voor hen betekent, dan kan ik ze nu toch niet meer in de steek laten?”

Peter steekt er veel tijd in en er gaat heel wat aan vooraf om naar een uitwedstrijd te gaan. “Het is niet alleen kijken naar een wedstrijd van onze favoriete club, het is een heel uitstapje”, zegt hij. “In de ochtend haal ik eerst de bus op. Daarna pik ik de jongens thuis op. Als alles en iedereen aanwezig is maken we er met z’n allen een gezellige rit van.” Eenmaal bij het stadion parkeert hij zijn ‘kleine busje’ naast alle grote touringcars en gaan ze met alle Heracles Almelo-supporters richting het stadion.

“Ik doe het nog altijd met veel plezier”

Peter Holzscherer

Hoewel het de voorkeur heeft, is het niet altijd mogelijk om met de supportersbussen mee te rijden. Maar daar is een mooie oplossing voor bedacht. Peter: “Als we bijvoorbeeld naar Groningen gaan, vertrekken we eerder dan de andere supporters. We stoppen dan ergens langs de snelweg en gaan voor de wedstrijd met z’n allen gezellig ergens een hapje eten.”

De leukste herinnering van Peter tot nu toe aan zijn tijd als chauffeur, was eens op kerstavond. Heracles Almelo moest voetballen en eigenlijk vond hij het een vervelende avond om naar de voetbal te gaan. Toch wisten ze Peter over te halen. “Ik ga alleen mee als ik de boel goed feestelijk mag maken in de bus en onderweg”, zei Peter. Daar zat hij, in zijn kerstmanpak achter het stuur in de bus van TMZ. De hele bus was vanbinnen versierd en iedereen moest erg hard lachen toen ze Peter als kerstman achter het stuur zagen zitten. Die avond kwam hij thuis en zag hij zichzelf als kerstman terug bij de uitzending van Studio Sport. “Die dag zal ik nooit meer vergeten.”

“De wedstrijd waar we het hele jaar naar uitkijken is sc Heerenveen-uit”, vertelt Peter. “We worden daar zo goed ontvangen, de Friese gastvrijheid daar is zo fijn. De faciliteiten van sc Heerenveen kun je niet vergelijken met die van andere clubs. We hebben daar zelfs een plekje in de Businessclub, een van de beste plekken van het stadion.”

Hoewel Peter al bijna acht jaar behulpzaam op weg is, is hij nog altijd dolenthousiast. “Ik doe het nog met veel plezier. Ik hoop elke rit dat de jongens het naar hun zin hebben en ik probeer er samen met hen altijd het beste van te maken. Een speciaal woord van dank gaat ten slotte naar TMZ, voor het ter beschikking stellen van hun bussen.”

Dit artikel verscheen eerder in het Heracles Magazine van december 2019.