Heracles Almelo heeft het jaar 2019 afgesloten met een gelijkspel bij sc Heerenveen: 1-1. Cyriel Dessers opende de score en Joey Veerman scoorde namens de thuisclub. Janis Blaswich stopte vlak voor de rust een strafschop van Hicham Faik.

Heldenrol Blaswich

De formatie van Frank Wormuth kende een aardige beginfase. Cyriel Dessers en Orestis Kiomourtzoglou kregen na vijf minuten een mogelijkheid maar speelden de situatie slordig uit. De tweede mogelijkheid kwam van Mohammed Osman. De Syriër mikte in de negende minuut over het doel. Heracles Almelo zou in het vervolg van de eerste helft nauwelijks kansen krijgen. De enige uitzondering was een vrije trap van Mohammed Osman in de 41ste minuut die via een tegenstander net naast ging.

Janis Blaswich had in de beginfase niets te doen maar de thuisclub werd na ongeveer 25 minuten gevaarlijker. Ibrahim Dresevic was de eerste die de doelman op te proef stelde. Blaswich maakte een vrije trap van grote afstand met moeite onschadelijk. De goalie moest in de 28ste minuut in actie komen op een inzet van Mitchell van Bergen en een handvol seconden later redde hij op een schot van Chidera Ejuke.

De grootste krachtproef kwam op slag van rust toen de bal op de stip ging na hands van Cyriel Dessers. Hicham Faik meldde zich voor de klus. Janis Blaswich wist de ingeschoten penalty te keren.

Doelpunten na de rust

De wedstrijd kon wel een doelpunt gebruiken en Heracles Almelo nam in de 54ste minuut een voorsprong. Cyriel Dessers veroverde de bal en schoof de bal onder Warner Hahn door. De 1-1 viel twee minuten later. Een voorzet van Mitchell van Bergen werd door de vrijgelaten Joey Veerman afgerond.

Heracles Almelo kreeg in de 64ste minuut een grote kans om opnieuw op voorsprong te komen. Mauro Junior verscheen oog in oog met de uitgelopen Warner Hahn maar zag de doelman redden. Een curieus moment volgde zes minuten later toen Cyriel Dessers door Warner Hahn tijdens een duel omver werd gelopen in de zestien. Scheidsrechter Jochem Kamphuis wuifde het voorval weg en de VAR ging hierin mee.

De volgende mogelijkheid was in de 81ste minuut voor sc Heerenveen. Het schot van Hicham Faik ging echter over het doel. Beide ploegen ging daarna nog voor de winst maar konden geen kansen meer creëren.