Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 18.30 uur) de laatste wedstrijd van 2019. In en tegen Heerenveen kan trainer Frank Wormuth niet beschikken over Jesper Drost, Navajo Bakboord (knie) en Sebastian Jakubiak (spierblessure).

De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion is tevens de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Beide ploegen openden in augustus ook de eerste helft van het seizoen, een wedstrijd waar Heracles Almelo slechte herinneringen aan heeft: 0-4. “We hadden een goede voorbereiding gedraaid en iedereen was enthousiast”, herinnert Wormuth zich. “Maar in de Eredivisie is het toch anders, we moeten goede resultaten in de voorbereiding dus niet te groot maken. Heerenveen heeft thuis vaak nipt gewonnen en gelijk gespeeld. De teams waren in die duels vaak aan elkaar gewaagd en dat verwacht ik morgen ook.”

“Vergeleken met vorig seizoen hebben we één punt minder, maar een beter doelsaldo”, blikt Wormuth terug op de eerste helft van het seizoen. “Op dit moment ben ik content met ons team. We spelen het hele jaar op een behoorlijk goed niveau, op Heerenveen-thuis en RKC-uit na. Dit seizoen zijn we stabieler dan vorig jaar, toen kende het jaar meer periodes met hoogte- en dieptepunten. Verdedigend zijn we stabieler, iedereen werkt naar de bal en achter de bal. Het topic is ‘protect your goal and score as a team’. We zijn een gemiddeld team en zulke elftallen hebben een speciale speler nodig. Die hebben we met Cyriel Dessers, maar we moeten niet vergeten dat het team Dessers in staat stelt te scoren. De laatste duels is iedereen gefocust op hem, dat maakt het wat lastiger.”

“Komende zondag is de eerste training van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft”, vertelt de trainer. “Daarna zijn ze vier dagen vrij en vervolgens moet iedereen zelf zijn trainingsprogramma volgen totdat we weer gezamenlijk beginnen op donderdagmiddag 2 januari. Dat programma is belangrijk om de fitheid op een goed niveau te houden.”

sc Heerenveen – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.