Heracles Almelo heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de TOTO KNVB Beker. FC Dordrecht werd met 3-0 aan de kant gezet. Cyriel Dessers, Silvester van der Water en Tim Breukers namen de treffers voor hun rekening.

Doelpunt Dessers, legio kansen

Heracles Almelo dicteerde vanaf de aftrap en kreeg al snel dotten van kansen. Slordig uitverdedigen van FC Dordrecht bracht Cyriel Dessers in de zevende minuut in balbezit. De spits speelde Mauro Junior aan en de kleine Braziliaan stuitte op Peter Stoskovic. Vier minuten later kwam Silvester van der Water in scoringspositie nadat hij de bal had veroverd. Het schot van de rechtsbuiten werd door de voet van Stoskovic gekeerd. De 1-0 viel in de zeventiende minuut. Cyriel Dessers werd op links weggestuurd, kwam naar binnen en wist de bal in de verre hoek te schuiven.

 FC Dordrecht verstopte zich niet en Michael Brouwer had na een kwartier spelen al moeten redden op een schot van Nelson Amadin. De bezoekers kregen in de 23ste minuut nog een betere mogelijkheid toen Pedro Marques van dichtbij kon inkoppen. Michael Brouwer stond echter op de goede plek. Heracles Almelo kreeg in de 26ste minuut wederom een grote kans. Mauro Junior zette Dabney Dos Santos vrij voor Petar Stoskovic. De doelman werd uitgespeeld maar de paal fungeerde als spelbreker.

Er volgde daarna een klein kwartier zonder mogelijkheden. Cyriel Dessers leek in de veertigste minuut opnieuw te scoren maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. FC Dordrecht werd aansluitend gevaarlijk. Het schot van Jari Schuurman ging over. Mauro Junior had daarna moeten scoren. De eerste kans kwam in de 41ste minuut. Het schot werd gekeerd door Petar Stoskovic. De Braziliaan maakte het in de laatste seconde voor de rust nog bonter door voor een leeg doel over te mikken.

Treffer Van der Water

De  formatie van Frank Wormuth was na de rust meteen bij de les. Silvester van der Water zag na enkele seconden nog een inzet gekeerd worden door Petar Stoskovic maar in de vijftigste minuut was het wel raak. De rechtsbuiten krulde de bal na een vloeiende aanval in de verre hoek.

Heracles Almelo leek door te pakken en Cyriel Dessers kreeg in de 54ste minuut een dot van een kans toen hij in stelling werd gebracht door Silvester van der Water. De aanvaller stond oog in oog met Petar Stoskovic maar verzuimde opnieuw te scoren. Daarna brak er een fase aan met weinig mogelijkheden. Mohammed Osman zorgde in de zeventigste minuut nog voor een mooie vrije trap die rakelings langs de kruising ging. Vijf minuten later mocht hij het nog eens van een slordige 25 meter proberen en deze keer voorkwamen de vingertoppen van Petar Stoskovic een doelpunt.

Slotakkoord Breukers

De slotfase werd ingeluid met een mogelijkheid van Silvester van der Water. De aanvaller mikte echter naast. Petar Stoskovic plukte in de 84ste minuut nog een schot van Mauro Junior uit de lucht. De 3-0 viel in de 86ste minuut. Een voorzet van Jeremy Cijntje werd door Cyriel Dessers panklaar gelegd door Tim Breukers. De aanvoerder schoot kalmpjes raak.

Heracles Almelo – FC Dordrecht 3-0 (1-0)

17.Cyriel Dessers 1-0, 50.Silvester van der Water 2-0, 86.Tim Breukers 3-0

Gele kaarten: Maximilian Rossmann, Renny Smith, Fabrian de Abreu

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Sebastian Jakubiak (66.Orestis Kiomourtzoglou), Alexander Merkel (46.Mohammed Osman), Mauro Junior, Silvester van der Water, Cyriel Dessers en Dabney Dos Santos (78.Jeremy Cijntje)

FC Dordrecht: Petar Stoskovic, Stef Gronsveld, Brandon Ormonde-Oittewill, Fabian de Abreu, Jari Schuurman, Jordy Wehrmann, Pedro Marques (66.Anass Achabar), Renny Smith (78.Thomas Kok), Lewis Montsma (58.Noah Lewis), Nelson Amadin en Jaron Vicario.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets 

Toeschouwers: 6381