Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 1-3 verloren. Orestis Kiomourtzoglou zette de formatie van Frank Wormuth vlak voor rust op voorsprong maar de bezoekers kwamen in de tweede helft sterk terug. Bart Ramselaar (2x) en Gyrano Kerk namen de treffers voor hun rekening.

Doelpunt Kiomourtzoglou

Beide ploegen zorgen in de beginfase voor enkele speldenprikken maar het serieuze werk begon na ruim een kwartier spelen. Een schot van Jean-Christophe schampte in de zestiende minuut de buitenkant van de paal en Mauro Junior mikte een minuut later rakelings naast. De volgende kans was voor Willem Janssen. De aanvoerder van FC Utrecht kon vrij inkoppen maar de bal ging uiteindelijk naast. De negentiende minuut leverde ook een kans op. Een schot van Cyriel Dessers dwong Maarten Paes tot een moeizame redding.

De wedstrijd bleef boeiend en Cyriel Dessers kwam in de 34ste minuut dichtbij een treffer toen hij de bal langs Maarten Paes wist te schuiven. Oud-Heraclied Justin Hoogma wist de langzaam rollende bal vlak voor de doellijn te achterhalen en wist weg te werken. Het doelpunt viel uiteindelijk in de veertigste minuut. Orestis Kiomourtzoglou stak met grote passen met het middenveld over en speelde Mauro Junior aan. De Braziliaan bezorgde de bal terug en Kiomourtzoglou schoof de bal kalm in de verre hoek.

Heracles Almelo moest behoedzaam blijven voor de bezoekers. Vlak voor de 1-0 moest Janis Blaswich redding brengen op een schot van Jean-Christophe Bahebeck en enkele minuten na de treffer mikte Adam Maher nog naast. Cyriel Dessers was vlak voor de rust nog dichtbij maar Maarten Paes wist bij een scrimmage nog net redding te brengen.

Mauro Junior paal

FC Utrecht begon sterk aan de tweede helft. Gyrano Kerk mikte al na enkele seconden rakelings naast en in de 52ste minuut moest de formatie van Frank Wormuth de gelijkmaker incasseren. Bart Ramselaar speelde zich vrij en mikte onberispelijk raak.

Het had weinig gescheeld of Heracles Almelo was twee minuten na de 1-1 weer op voorsprong gekomen. Mauro Junior krulde een vrije trap van een slordige 25 meter op de binnenkant van de paal. FC Utrecht kreeg in de 56ste minuut een kans toen Gyrano Kerk oog in oog met Janis Blaswich kwam. De goalie wist de zwakke inzet van de spits kundig te pareren.

Heracles Almelo probeerde weer grip op de wedstrijd te krijgen en Cyriel Dessers zorgde in de 63ste minuut nog voor dreiging in het zijnet. FC Utrecht kwam in de zeventigste minuut op 1-2. De bal plofte voor de voeten van Gyrano Kerk en hij mikte van dichtbij raak.

Heracles Almelo probeerde het tij te keren. Robin Pröpper zag in de 78ste minuut een inzet vlak voor de lijn worden gekeerd. Sander van der Streek was in de 85ste minuut namens de bezoekers dichtbij een beslissing maar joeg de bal van dichtbij over. De volgende mogelijkheid was voor Mauro Junior. Het schot van de Braziliaan werd gekeerd door Maarten Paes.

Heracles Almelo zette alles op alles maar kreeg in blessuretijd nog het deksel op de neus. Janis Blaswich ging bij een hoekschop mee naar voren en dat gaf Bart Ramselaar de gelegenheid om bij een counter de bal in het lege doel te schuiven.