Donderdag vond het eerste grote event van het innovatie-initiatief van Heracles Almelo plaats. Het thema: ‘De toekomst van vakmanschap in Twente’. Ruim 120 deelnemers van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheidsinstanties die innovatie hoog in het vaandel hebben staan waren aanwezig op Erve Asito.

De middag werd buiten op de businesstribune afgetrapt door innovatiemanager Ivar Hageman en Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth, die vertelde wat vakmanschap betekent binnen zijn team. In de BusinessClub presenteerden Stephan Corporaal, HR lector bij Saxion, en Menko Eisma, algemeen directeur bij Trumpf, de keynote.

Het tweede deel van het programma bestond uit verschillende casussen van bedrijven waarvoor de deelnemers zich bij binnenkomst hadden aangemeld. Circa tien groepen gingen aan de slag met de probleemstukken waarbij ook met name de nadruk werd gelegd op de concrete uitwerking of implementatie van de oplossing voor het vraagstuk.

De thema’s die zijn behandeld:• Behouden van (technisch) top talent
• Hoe kunnen mens en technologie (beter) samenwerken
• Hoe geef je leiding aan ontwikkeling van technici?
• Hoe zet je technici in hun kracht voor innovatie?
• Hoe richt ik een goede samenwerking in tussen onderwijs en bedrijfsleven?

De middag werd afgesloten met een plenaire terugkoppeling van de resultaten onder leiding van burgemeester Arjen Gerritsen. De burgemeester en vele anderen benadrukten dat het mooi was om te zien hoeveel goede, innovatieve en toepasbare ideeën er tijdens de bijeenkomst waren ontstaan. Conclusie van Ivar Hageman, die de middag afsloot, was dan ook dat hier absoluut een vervolg aan wordt gegeven.

De sprekers, moderators en organisatoren die de bijeenkomst hebben georganiseerd en verder in goede banen hebben geleid werden bedankt, waarna het tijd was voor een hapje en drankje bij de bar.

Wytze-Teije Verhoeven Foto’s