De reserves van Heracles Almelo hebben de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-2 verloren. Beide doelpunten vielen al voor de rust.

Voor aanvang van het duel was al duidelijk geworden dat Heracles Almelo 2 zich had geplaatst voor de kampioenspoule. De formatie kon vrijuit spelen maar de eerste helft verliep teleurstellend. PEC Zwolle kon mede door veelvuldig balverlies aan Almelose zijde het spel controleren. Jarni Koorman tikte in de vijftiende minuut in het zijnet en vijf minuten later was het raak. Destan Bajselmani klopte Michael Brouwer met een geplaatst schot in de verre hoek.

Heracles Almelo kreeg in de 24ste minuut een mogelijkheid maar de kopbal van Joey Konings ging over. PEC Zwolle bleef echter eenvoudig overeind en kreeg in de 41ste minuut al een kans op de 0-2. Chardi Landu tikte van dichtbij slordig naast. Dat deze stand alsnog op het bord kwam was het werk van Mike van Duinen. De spits werd op slag van rust de diepte ingestuurd en rondde oog in oog met Michael Brouwer af.

De eerste mogelijkheid na de rust viel te noteren in de 63ste minuut. De kopbal van Chardi Landu werd door Michael Brouwer gekeerd. Heracles Almelo zorgde vier minuten later voor enig gevaar. Joey Konings slaagde er niet in om een voorzet van Jeff Hardeveld binnen te glijden. Sebastian Jakubiak had in de 79ste minuut nog een aardige actie in huis waarbij hij drie man afschudde. De voorzet was echter te scherp voor Adrian Szöke.

Heracles Almelo was in de slotfase nog dichtbij een treffer. Mohamed Amissi zag in de 88ste minuut zijn schot door Mike Hauptmeijer gepareerd worden en even later mikte Joey Konings hoog over.

Heracles Almelo 2 – PEC Zwolle 2 0-2 (0-2)

Gele kaart: Dario van den Buijs

20. Destan Bajselmani 0-1, 45. Mike van Duinen 0-2

Opstelling: Michael Brouwer, Reuven Niemeijer, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (82.Niels Leemhuis), Teun Bijleveld, Lucas Schoofs, Jeremy Cijntje (68.Mohamed Amissi),  Adrian Szöke en Joey Konings.