Heracles Almelo heeft een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Beide ploegen kwamen op het Kasteel niet tot scoren. De formatie van Frank Wormuth moest het duel met tien man uitspelen vanwege een rode kaart voor Joey Konings.

Gevaar van afstand

De eerste helft bood veel strijd maar qua kansen gebeurde er juist weinig. Een schot van Mohamed Rayhi werd in de vierde minuut geblokt en na een kwartier spelen was een doelpoging van Tim Breukers hetzelfde lot beschoren. Ook in het vervolg kwam het gevaar van afstand. Janis Blaswich pareerde in de 22ste minuut een schot van Mohamed Rayhi en had tien minuten later ook een antwoord op een inzet van Abdou Harroui.

Heracles Almelo zorgde in de 29ste minuut zelf voor enig gevaar door middel van een vrije trap van Mohammed Osman. De Syriër dirigeerde de bal van de rand van de zestien meter richting de bovenhoek maar Ariel Harush wist te redden. Heracles Almelo kreeg in de slotfase nog een aantal hoekschoppen en dat resulteerde in een inzet van Robin Pröpper die door Harush werd gekeerd.

Passend vervolg

Het eerste kwartier van de tweede helft was een passend vervolg van de eerste helft. De thuisclub zorgde in de 66ste minuut voor gevaar via een kopbal van Jurgen Mattheij. De bal belandde via Janis Blaswich op het dak van het doel. De formatie van Frank Wormuth kreeg vervolgens enkele goede kansen. Mauro Junior werd in de 72ste minuut vrijgespeeld maar mikte royaal over. Mohammed Osman haalde vijf minuten later uit en dit schot ging voorlangs mede omdat Cyriel Dessers net niet kon intikken.

De slotfase bood nog nog enige hectiek. Ragnar Ache poeierde in de 88ste minuut een afvallende bal over het doel en in de blessuretijd moest Heracles Almelo met tien man verder vanwege een rode kaart voor Joey Konings.