Cyriel Dessers is door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand november. De aanvaller van Heracles Almelo was statistisch gezien de best presterende voetballer. In het Eredivisie Elftal van de Maand is ook plek ingeruimd voor Alexander Merkel.

De Speler van de Maand-verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV, Opta en FOX Sports. Donderdag in Heracles TV legt Joris van den Ban namens Opta uit hoe Cyriel Dessers het tot Speler van de Maand heeft geschopt en zie je alle hoogtepunten van de spits. Kijk donderdag om 18.10 uur naar Heracles TV op FOX Sports 1.

Dessers kreeg zijn prijs woensdagochtend uit handen van Hans Kraay jr.

Cyriel Dessers was in november bij negen doelpunten betrokken. Met een hattrick en twee assists tegen VVV-Venlo (6-1 winst) en twee doelpunten en een assist tegen ADO Den Haag (4-0 winst) kreeg de 24-jarige spits het thuispubliek op de banken. Dessers schoot in vier wedstrijden dertien keer op doel, het hoogste aantal van alle spelers in de Eredivisie. Daarnaast noteerde de aanvaller 42 balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander.

Clubrecord

Met elf doelpunten is Dessers momenteel topscorer in de Eredivisie en een clubrecord rijker. De Belgische spits is de eerste speler van Heracles Almelo die in zijn eerste vijftien Eredivisiewedstrijden elf keer tot scoren kwam. Het vorige record stond op naam van Herman Morsink met tien doelpunten in ’63/’64.

Gevolgd door Wijndal en Promes

Het is voor Dessers de eerste Speler van de Maand-prijs. De Heraclied werd in november op de voet gevolgd door AZ-linksback Owen Wijndal en Ajax-aanvaller Quincy Promes, die respectievelijk tweede en derde zijn geworden op de door statistieken bepaalde ranglijst.

Alexander Merkel in Elftal van de Maand

Als Speler van de Maand staat Cyriel Dessers vanzelfsprekend in het Elftal van de Maand van de Eredivisie. Daarin wordt hij vergezeld door teamgenoot Alexander Merkel.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand: Timon Wellenreuther (Willem II), Jonas Svensson (AZ), Pantelis Hatzidiakos (AZ), Sven Botman (sc Heerenveen), Owen Wijndal (AZ), Alexander Merkel (Heracles Almelo), Donny van de Beek (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Steven Berghuis (Feyenoord), Cyriel Dessers (Heracles Almelo) en Quincy Promes (Ajax).