Op ‘Mega Maandag’ stond de Oosterse ‘derby’ op het programma tegen PEC Zwolle. Het was de nummer twee (Heracles Almelo) tegen de nummer zes (PEC Zwolle). Tussen beide ploegen zitten vier punten verschil. De toss wees uit dat Bryan eerst thuis begon tegen Jonna, de laatste wedstrijd speelde Lev uit tegen Tony.

PEC Zwolle speelde in de groene uitshirts, dit had een camouflerende werking in het spel. Hier had Bryan last van en dit werd ook opgemerkt door commentator Frank van der Slot. In de 26e minuut kwam PEC Zwolle er goed doorheen en maakte direct een uitdoelpunt. Uitgerekend Inform Ronaldo, die Bryan dit weekend 2x had gepacked, scoorde voor PEC Zwolle. Vervolgens werd in de eerste helft slordig gespeeld, veel balverlies bij beide heren. In de rust kwam team Heracles Almelo bij elkaar om het één en ander om te zetten. In de 55e minuut had Heracles Almelo direct een mooie aanval over links met Lionel Messi. Die gaf vervolgens voor op Eusébio, die helemaal niks met de bal deed. Tot frustratie van Bryan. De volgende aanval hield Heracles Almelo lang balbezit, op zoek naar een opening. Die kwam in de 69e minuut. Lionel Messi werd vrijgespeeld, passte naar Ronaldo Lima die vrij stond, kwam uiteindelijk bij Neymar terecht die goed binnenschoot. 1-1. PEC Zwolle drukte na het doelpunt direct op pauze om hun formatie aan te passen. Echter ging de bal niet meer uit waardoor dat niet meer kon. De eerste wedstrijd tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Toen was het de beurt aan Lev tegen Tony. Bryan heeft vertrouwen in Lev want zoals hij zelf vaak zegt ‘Lev scoort altijd’. Commentator haakte hier op in en vroeg aan Lev hoeveel hij dit keer zou gaan scoren. Waarop Lev antwoorde met de woorden ‘hopelijk genoeg om te winnen’. PEC Zwolle speelt in de tweede wedstrijd in hun vertrouwde thuisshirt. Dit keer geen groen camouflerende shirts. In de eerste paar minuten had PEC Zwolle het betere van het spel met veel aanvallende intenties. Na lang balbezit te hebben gehad speelde PEC Zwolle Cruijff goed vrij, die in de 23e minuut op de kruising schoot. In de eerste helft werd vervolgens niet meer gescoord. Voor Lev de taak om minimaal een doelpunt te maken in de eerste helft, want met deze stand verliest Heracles Almelo op basis van uitdoelpunten. En het doelpunt kwam er ook in de tweede helft. In de 59e minuut zag Neymar de Franse middenvelder Patrick Viera helemaal vrij staan in de zestien. Die schoot hard in de verre hoek en scoorde, 0-1 voor Heracles Almelo! Tony moest gaan komen, maar kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Het bleef 0-1 voor Heracles Almelo waardoor de drie punten naar Almelo gaan. Einduitslag: Heracles Almelo 2-1 PEC Zwolle.

Door deze overwinning blijft Heracles Almelo op een tweede plaats staan, omdat Vitesse ook wéér won. Dit keer van ADO Den Haag. De andere concurrenten wonnen ook al haar wedstrijden. Alleen Feyenoord verloor de eKlassieker van Ajax. Volgende wedstrijd is tegen de hekkensluiter Sparta Rotterdam.

Hieronder vind je de samenvatting van de wedstrijd.