Heracles Almelo 2 heeft maandagmiddag goede zaken gedaan in de beloftencompetitie. In de concurrentiestrijd om een plaats in de kampioenspoule van de tweede seizoenshelft wisten Peter Reekers en zijn mannen te winnen van FC Emmen 2.

De Oude Meerdijk. Het stadion vormde maandagmiddag het decor voor de belangrijke competitiewedstrijd FC Emmen 2 – Heracles Almelo 2. Om 14.00 uur werd er namelijk afgetrapt. FC Emmen 2 dat voor aanvang van de wedstrijd 6e stond met 12 punten mikt dus evenals Heracles Almelo 2, 7e met 11 punten, op de kampioenspoule onder de beloften. De winnaar zou zich dus bij de bovenste helft van de competitie melden.

Doelpuntloze eerste helft

Na een kwartier spelen volgden de eerste kansen voor beide elftallen. FC Emmen 2 kwam in schietpositie via Jafar Arias, maar zijn inzet werd gekeerd door Koen Bucker. Niet veel later was Jelle van Benthem namens Heracles Almelo 2 dichtbij. Hij kon zijn hoofd tegen de vrije trap van Teun Bijleveld zetten, maar de kopbal vloog rakelings over.

Vlak voor rust drong Heracles Almelo 2 aan. Eerst loste Dabney dos Santos een schot dat voorlangs vloog. In dezelfde minuut kreeg ook Joey Konings een mogelijkheid. De grootste kans was voor Teun Bijleveld. Kappen en draaien in de kleine ruimte en vervolgens een schot lossen op doel. Doelman Stefan van der Lei redde knap namens FC Emmen 2. Zonder doelpunten zochten beide teams de kleedkamer op.

Heracles Almelo 2 beslist wedstrijd in tien minuten

De beloften van Heracles Almelo vlogen uit de startblokken in de tweede helft. Adrian Szöke en Teun Bijleveld wisten elkaar moeiteloos te vinden en de laatstgenoemde werkte keurig af, 0-1. Amper vier minuten later was het de beurt aan Adrian Szöke zelf. Hij was de ontvanger van een geweldige pass van Dario van den Buijs. De spits is de laatste weken op schot en wist ook met dit buitenkansje raad, 0-2.

Ook na deze aftrap duurde het niet lang voordat het volgende doelpunt viel. Dabney dos Santos gaf een voorzet op maat en voor Joey Konings was het de ideale mogelijkheid om de genadeklap uit te delen. Het hoofd ging tegen de bal en de 0-3 verscheen op het bord. FC Emmen 2 deed nog wel wat terug. Freddy Quispel bepaalde de eindstand op 1-3.

FC Emmen 2 – Heracles Almelo 2: 1-3 (0-0)
48. Teun Bijleveld 0-1, 52. Adrian Szöke 0-2, 55. Joey Konings 0-3, 80. Freddy Quispel 1-3.

Opstelling Heracles Almelo 2:
Bucker, Niemeijer, Rossmann, Van Den Buijs, Van Benthem; Bijleveld, Jakubiak (80. Leemhuis), Schoofs; Konings (80. Amissi), Szöke, Dos Santos (75. Cijntje).