Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met 4-0 gewonnen. Cyriel Dessers (2x), Mauro Junior en Alexander Merkel namen de treffers voor hun rekening.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor ADO Den Haag. John Goossens mikte in de  derde minuut rakelings over. De middenvelder mocht na een kwartier spelen nog een vrije trap nemen op van de zestien. Janis Blaswich stond echter uitstekend opgesteld.

Dessers en Mauro Junior scoren

Heracles Almelo zorgde in de beginfase voor weinig gevaar afgezien van een schot van Silvester van der Water dat geen probleem zorgde voor Luuk Koopmans. Het was Cyriel Dessers die zijn ploeg op het juiste spoor zette. Het voorbereidende werk was van Alexander Merkel en de spits troefde daarna Tom Beugelsdijk af om vervolgens met een bekeken schot  te scoren.

De formatie van Frank Wormuth had daarna de wedstrijd onder controle. Het uitvallen van Lennart Czyborra was een kleine tegenvaller maar de score kreeg in de veertigste minuut een fraaier aanzien. Mohammed Osman opende op Tim Breukers en de voorzet van de rechtsback kon door Mauro Junior vlekkeloos worden afgerond.

Treffers Dessers en Merkel

Heracles Almelo koesterde het balbezit in de beginfase van de tweede helft. Robin Pröpper mikte in de 52ste minuut vanuit een hoekschop hoog over maar vijf minuten later kwam de 3-0 op het scorebord. Mohammed Osman ging er vandoor op de rechterkant en de afgemeten van de Syriër werd door Cyriel Dessers tegendraads binnen geschoten.

Heracles Almelo produceerde daarna enkele fraaie aanvallen die stierven in schoonheid. De counter in de 65ste minuut leverde wel een treffer op. Cyriel Dessers gaf mee op Alexander Merkel en de middenvelder kon met een schuivertje afronden.

ADO Den Haag meldde zich in de 69ste minuut weer eens voor het doel van Janis Blaswich. De inzet van Crysensio Summerville ging echter voorlangs. De bezoekers dachten in de 81ste minuut de eer te redden dankzij Tomas Necid maar de spits maakte tijdens het scoren hands waardoor de treffer werd afgekeurd. Dabney Dos Santos zorgde in blessuretijd voor het laatste wapenfeit. De invaller schoot rakelings naast.