Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 20.45 uur) op Erve Asito tegen ADO Den Haag. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Jesper Drost en Navajo Bakboord (beiden knie).

“Achter Tim Breukers (die morgen weer vanaf de aftrap speelt) hebben we nu niet veel opties meer voor de rechtsbackpositie”, aldus Wormuth. “Jeff Hardeveld zou als linkspoot een optie kunnen zijn en we kunnen ervoor kiezen met drie man achterop te spelen. En we kijken in de winterstop naar de mogelijkheden om een nieuwe speler te halen voor die positie.”

“Morgen zullen we twee veranderingen doorvoeren: Mo Osman speelt voor Sebastian Jakubiak en Mauro Junior speelt op de plaats van Dabney Dos Santos. We hebben Osman nodig dus brengen we hem in de ploeg, het is een beetje dezelfde weg als die we bij Robin Pröpper hebben gevolgd. Mo is een fantastische voetballer, die we technisch en tactisch nodig hebben op het middenveld.”

“Ik heb altijd vertrouwen in onze ploeg, maar hard werken blijft de basis om wedstrijden te kunnen winnen. De grote uitdaging zit hem in het feit dat veel mensen ploegen vaak vergelijken met de stand op de ranglijst. Een voorbeeld was ons duel bij RKC. Maar ploegen die momenteel onderin staan, zoals ADO Den Haag, hebben gewoon veel kwaliteit. Ik blijf zeggen dat er tussen de plaatsen 5 tot en met 18 helemaal niet zoveel verschil zit. De vorm van de dag zal weer bepalend zijn.”

Heracles Almelo – ADO Den Haag staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.