Op woensdagmiddag 27 november 2019 was het zover. Sinterklaas bezocht Erve Asito waar ruim 100 Herakids aanwezig waren bij een reuzegeslaagd Herakids Sinterklaasfeest. Voor het eerst sinds enkele jaren werd het Sinterklaasfeest weer in het stadion van Heracles Almelo georganiseerd.

Vanaf 14.30 uur werden de kinderen ontvangen in de volledig in Sinterklaassferen omgetoverde BusinessClub door onder andere Michael Brouwer, Jelle van Benthem, Reuven Niemeijer en Sebastian Jakubiak. Zij voorzagen de kinderen van een gesigneerde spelerskaart en een foto. Ook Bultje kroop even uit zijn konijnenhol en ging op de foto met de kids. Rond 15.00 uur werd gestart met het officiële programma.

De kinderen konden zich naar hartenlust uitleven in de BusinessClub. Ze werden ontvangen met een bekertje ranja en de popcornmachine die op volle toeren draaide. Ook de twee springkussens die in de BusinessClub geplaatst waren vonden gretig aftrek. Vier op een rij, Blikgooien, Ringgooien of toch lekker ouderwets kleuren. Nagenoeg alles was te doen tijdens het Sinterklaasfeest.

Vanaf 15.00 uur werd gestart met de film ‘Sinterklaas en de vlucht door de lucht’ waar veel kinderen voor gingen zitten en gebiologeerd naar het scherm zaten te kijken hoe Sint werd ontvoerd met een luchtballon door de vader van de verwende Floor. Eind goed, al goed. Sinterklaas kwam weer met beide benen op de grond terecht. Eenmaal toen de goedheiligman weer terecht was verscheen hij gelijk om circa 16.00 uur op Erve Asito.

Sinterklaas had voor iedereen tijd om liedjes te zingen, ook voor de ouders. Hij nodigde de kinderen uit om bij hem op het podium te komen en het werd een gezellig feestje. Ook was er nog de mogelijkheid om met Sinterklaas en de Pieten op de foto te gaan.

In de Facebookvideo waarin we aankondigden dat Sinterklaas naar Erve Asito zou komen, raakte Michael Brouwer de bal van Robin Pröpper kwijt. Robin Pröpper had inmiddels een nieuwe bal ontvangen en dat betekende dat de Herakid die de bal wist te vinden, deze mocht houden en mee mocht nemen naar huis. De gelukkige Herakid was Xavier Schoemaker. Hij wist de bal achter een bank vandaan te toveren en mocht deze mee naar huis nemen. Xavier is de allereerste die de nieuwe Heracles-bal thuis heeft. Deze is vanaf aanstaande maandag online te koop op shop.heracles.nl en uiteraard in de FanServiceShop.


De nieuwe Heracles-bal is vanaf as. maandag online te koop en in de FanServiceShop.

Na afloop van het Herakids Sinterklaasfeest gingen de kinderen uiteraard niet met lege handen naar huis. In een rijkelijk gevulde Heracles Goodiebag had Sint bij de Albert Heijn en Univé snoepgoed en een presentje voor de kids gehaald. Ook kunnen alle Herakids die naar het Sinterklaasfeest zijn geweest gratis naar de bekerwedstrijd Heracles Almelo – FC Dordrecht.

Namens Heracles Almelo, Sinterklaas en zijn Pieten willen wij alle Herakids bedanken voor de enorm geslaagde dag.

Huis van Sinterklaas

Sinterklaas is ook zaterdag en zondag nog te bezoeken door de kids uit Almelo. In het Huis van Sinterklaas dat gevestigd is aan de Grotestraat 60 is de goedheiligman van 12.00-17.00 op zaterdag 30 november van 12.00 uur tot 17.00 uur aanwezig en op zondag 1 december van 13.00 uur tot 16.00 uur.