Maandag stonden er twee wedstrijden op het programma voor Heracles eSports. De wedstrijd van vorige week dinsdag tegen Ajax werd gestaakt door technische problemen, deze wedstrijd werd afgelopen maandag ingehaald. Om 19:00 uur was Willem II de eerste tegenstander, gevolgd door Ajax die om 21:00 uur plaats vond.

Om 15:00 uur vertrok de auto met Bryan Hessing vanaf Erve Asito richting Amsterdam om Lev op te halen, om vervolgens naar de studio van Aalsmeer te gaan. Om 16:30 uur vertrok de bus met fans naar de studio van Aalsmeer. Een aantal prijswinnaars gingen met Nordin Azhimi en Rik Weits (Heracles eJeugd) mee om Heracles Almelo te supporteren in deze twee belangrijke wedstrijden.

De wedstrijd tegen Willem II werd al door de analisten als een ”warming-up” wedstrijd beschouwd. Daar waren Bryan en Lev er totaal niet mee eens, want zij vinden dat elke wedstrijd moeilijk is in de eDivisie. Lev speelde eerste wedstrijd uit tegen Sem van den Hoof. Na een vroege 1-0 achterstand ging Lev Vinken het één en ander veranderen aan zijn opstelling. Dit pakte goed uit en wist het voor rust nog om gelijk te maken. In de tweede helft ging Lev vrolijk verder waar hij gebleven was, met scoren dus. Uiteindelijk won Lev met 1-4. Het leek erop dat de analisten gelijk zouden krijgen met hun ”warming-up” wedstrijd. Dit werd nogmaals bevestigd omdat Bryan in de tweede wedstrijd direct op een 1-0 voorsprong kwam. Echter kwam Willem II, met Tim van Doleweerd achter de knoppen, voor rust nog tot een 1-2 voorsprong. Op dat moment werd de wedstrijd weer spannend, helemaal toen Willem II ook nog de 1-3 scoorde. Het waren lange en zenuwslopende 20 (in-game) minuten maar uiteindelijk hield Heracles Almelo het vol. De wedstrijd werd met 5-4 gewonnen en hierdoor had het nog geen puntverlies, twaalf punten uit vier wedstrijden.

Na de wedstrijd tegen Willem II hadden de spelers een uur rust voordat ze tegen Ajax moesten gaan spelen. Voor de meegereisde fans de ideale mogelijkheid om te kijken hoe het achter de schermen eraan toe gaat. Zij kregen door Heracles Almelo een tour door de studio. Zo gingen zij onder andere naar de plek waar interviews worden gegeven, de B-stream waar de overige wedstrijden worden gespeeld, de players lounge en de visagieruimte. Ondertussen gingen de fans natuurlijk ook op de foto met de eSporters van andere clubs.

Aan de einde van de avond was het dan eindelijk zover, de kraker waar iedereen op heeft gewacht. Heracles Almelo – Ajax, de klassieker van de eDivisie. De eerste wedstrijd ging tussen Bryan Hessing en Dani Hagebeuk, twee oude bekenden van elkaar. Het ging gelijk op met een aantal kansen van beide kanten. Heracles Almelo had een paar goede mogelijkheden om het zo belangrijke uit-doelpunt te maken, maar slaagde daar helaas niet in. Ajax kwam in de tweede helft wél tot scoren, één keer maar liefst. Hierdoor won Ajax de eerste wedstrijd met 1-0, waardoor zij een goede uitgangspositie terecht kwamen voor de tweede wedstrijd. In de 8e minuut kwam Ajax al op een 0-1 voorsprong, hierdoor moest Lev Vinken er nu drie maken. Aangezien Ajax nu een uit-doelpunt heeft gescoord. Heracles Almelo ging vol in de aanval, maar dit werd direct afgestraft door Ajax. Het tweede doelpunt van Curtis Poole werd de nekslag. Heracles Almelo ging nog aanvallen maar het mocht niet baten. De tweede wedstrijd eindigde in een 1-3 verliespartij. Einduitslag: Heracles Almelo 1-4 Ajax.

Na deze twee wedstrijden staat Heracles Almelo op een tweede plaats in de eDivisie met twaalf punten. Drie punten achter de koploper Vitesse, één punt voor op de nummer drie PEC Zwolle en twee punten voor op de nummer vier FC Utrecht. Dinsdag 26 november staat ADO Den Haag op het programma, zij staan op de negende plaats met zeven punten.

Hieronder vind je de samenvattingen van de wedstrijden.