De reserves van Heracles Almelo hebben een royale zege geboekt op Vitesse: 6-1. Adrian Szöke was de grote man met vier treffers. Joey Konings en Jeremy Cijntje namen de andere doelpunten voor hun rekening.

Heracles Almelo kende een uitstekende start. Reuven Niemeijer stuitte in de tweede minuut nog op doelman Bilal Bayazit maar twee minuten later brak Joey Konings met een schuiver de score open. De formatie had daarna het duel onder controle zonder in deze fase al te veel mogelijkheden te creëren.

Adrian Szöke kreeg vervolgens op zijn heupen. De Hongaar wist na exact een half uur spelen een pass van Mohammed Osman op waarde te schatten en rondde oog in oog met Bayazit keurig af. Jeremy Cijntje mikte in de 35ste minuut voorlangs en daarna was weer de beurt aan Adrian Szöke. De spits kon in de 36ste minuut inkoppen uit een afgemeten voorzet van Jeff Hardeveld en twee minuten later rondde hij een voorzet van Jeremy Cijntje snoeihard af.

De tweede helft had even nodig om op gang te komen maar in de 57ste minuut was het raak. Een voorzet van Teun Bijleveld kon door de Arnhemse defensie niet goed worden verwerkt en Jeremy Cijntje gaf de bal het laatste zetje. Drie minuten viel de 5-1 door een geplaatst schot van  Nikolas Agrafiotis.

Heracles Almelo hield het duel onder controle en in de 77ste minuut kon Adrian Szöke na een snel uitgevoerde counter van dichtbij afronden. Jeremy Cijntje was vier minuten later nog dichtbij een treffer maar zag zijn inzet naast het doel gaan.

Heracles Almelo  2 – Vitesse 2 6-1 (4-0)

4.Joey Konings 1-0,  30.Adrian Szöke 2-0, 36.Adrian Szöke 3-0, 38.Adrian Szöke 4-0, 57.Jeremy Cijntje 5-0, 60.Nikolas Agrafiotis 5-1, 77.Adrian Szöke 6-1

Opstelling: Michael Brouwer, Reuven Niemeijer, Maximilian Rossmann (67.Jelle van Benthem), Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Mohammed Osman (46.Niels Leemhuis), Lucas Schoofs, Teun Bijleveld, Jeremy Cijntje, Adrian Szöke en Joey Konings (67 Mohamed Amissi).