Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Ajax verloren. De thuisclub maakte het verschil door de doelpunten van Quincy Promes (2x), Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar. Cyriel Dessers nam de Almelose treffer voor zijn rekening.

Goed spel, Ajax scoort

De eerste minuut stond in het teken van racisme en om die reden werd er niet gespeeld. Ajax probeerde vervolgens het heft in handen te nemen en Janis Blaswich moest in de vijfde minuut aan de bak op een inzet van Dusan Tadic. Heracles Almelo verstopte zich niet en Sebastian Jakubiak kreeg twee uitstekende mogelijkheden. Een schot in de dertiende minuut ging net langs de kruising en vier minuten later produceerde hij een te slappe inzet waardoor André Onana kon redden.

Ajax was in de 22ste minuut dichtbij een treffer maar vond tot twee keer toe Janis Blaswich op zijn weg. De doelman redde eerst op een inzet van Quincy Promes en pareerde even later een schot van Hakim Ziyech. Vier minuten later was het wel raak. Een voorzet van Hakim Ziyech werd door Quincy Promes bij de tweede paal ingekopt.

De thuisclub had daarna de zaken aardig onder controle en kreeg in de 42ste minuut via Zakaria Labyad nog een grote kans. Janis Blaswich stond echter goed opgesteld. Heracles Almelo kreeg vlak voor de rust nog een kans op de gelijkmaker maar de vrije trap van Alexander Merkel ging in het zijnet.

Rentree Osman, treffer Dessers

Ajax schakelde na de rust in een hogere versnelling. Quincy Promes mikte in de 52ste minuut nog over het doel maar vier minuten later viel de 2-0. Zakaria Labyad wist een lange bal van Daley Blind al glijdend af te ronden. Weer vier minuten later viel het derde doelpunt. Quincy Promes kon tegendraads afronden op aangeven van Hakim Ziyech. Promes kreeg in de 64ste minuut een nieuwe kans maar deze keer wist Janis Blaswich erger te voorkomen.

Heracles Almelo had inmiddels twee keer gewisseld. Mauro Junior moest de aanval van nieuwe impulsen voorzien en Mohammed Osman maakte na lang blessureleed zijn rentree. De Syriër nam in de 65ste minuut het Amsterdamse doel onder vuur maar André Onana stond goed opgesteld. Vier minuten later kreeg Cyriel Dessers een mogelijkheid na een duel met Perr Schuurs maar Sergiño Dest kon op tijd ingrijpen.

De thuisclub kreeg in de 72ste minuut een kans via Lisandro Martinez. Janis Blaswich wist de inzet echter ter pareren. Drie minuten later was Heracles Almelo dichtbij een treffer. Mauro Junior kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Lennart Czyborra af te ronden en een aansluitend schot van Mohammed Osman werd door Perr Schuurs van de lijn gehaald.

De slotfase bood nog enig venijn. Heracles Almelo moest in de 86ste minuut eerst de 4-0 incasseren door een schot van Sergiño Dest dat via de hak van Klaas-Jan Huntelaar in het doel verdween . In blessuretijd volgde alsnog de eretreffer. Cyriel Dessers kon profiteren van een fout van Dest en schoof de bal keurig achter André Onana.