Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 19.45 uur) uit tegen Ajax. Trainer Frank Wormuth kan in de Johan Cruijff Arena niet beschikken over Jesper Drost en Navajo Bakboord (beiden knie). Mo Osman is hersteld en begint op de bank.

“Tim Breukers speelt in plaats van Navajo”, vertelt Wormuth tijdens de afsluitende persconferentie. “We kunnen nog niet met zekerheid zeggen hoe ernstig de blessure is, we hebben de uitslagen van de onderzoeken nog niet. We hebben alleen de beelden van de kwetsuur gezien uit de interland van Nederland onder 20 in Frankrijk. Hij kan ik elk geval morgen niet spelen.”

“De opstelling zal in grote lijnen dezelfde zijn als tegen VVV. Alleen Mauro (voet) is een vraagteken. We proberen onze eigen wedstrijd te spelen. We weten dat Ajax het beste team uit de Eredivisie is en dat ze tot nu toe in thuisduels maar één goal tegen hebben gekregen. We hebben geen kans en dat is onze kans. Maar ze zullen ons niet onderschatten, ik weet wel zeker dat Erik ten Hag zijn spelers nog even heeft gewezen op vorig seizoen. Het is voor ons een fantastische wedstrijd om te spelen. We willen Ajax ergeren, dat is de enige kans die we hebben.”

Ajax – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.