Na een goede start van Heracles eSports, zes punten uit twee wedstrijden, was AZ de volgende horde voor Bryan Hessing en Lev Vinken. De toss werd gewonnen en Heracles Almelo koos ervoor om Lev Vinken de uitdoelpunten te laten scoren. AZ op haar beurt koos ervoor om op de PlayStation 4 te beginnen. De eerste wedstrijd ging dus tussen Dani Visser (regerend eDivisie kampioen) en Lev Vinken.

Lev Vinken begon sterk en had goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het was echter Dani Visser dat op een 1-0 voorsprong kwam, net voor rust. In de tweede helft drong Lev nog meer aan en had twee grote kansen om te scoren. Dani Visser verdedigde verder uitstekend en voorkwam daarmee dat Lev Vinken tot scoren kwam. AZ had zelfs nog in de slotfase de 2-0 op de schoen, maar schoot naast.

Voor Bryan Hessing de schone taak om de 1-0 van AZ weg te werken. Bryan Hessing mocht tevens geen uitdoelpunt tegen krijgen, anders moest Heracles Almelo er gelijk drie maken om te winnen. De tegenstander was Aristote Ndunu, een andere eDivisie veteraan. AZ had al vroeg in de wedstrijd een enorme kans, maar de bal ging twee keer via de paal er niet in. Heracles Almelo kwam met de schrik vrij. Uiteindelijk was het Bryan Hessing die zijn klasse toonde door twee keer te scoren. AZ kreeg nog een aantal grote kansen, maar de bal ging er niet in. Hiermee eindigde de wedstrijd tussen Heracles Almelo en AZ in een 2-1 overwinning voor de Almeloƫrs.

Heracles Almelo en Vitesse hebben beide als enige teams nog de volle buit, negen punten uit drie wedstrijden. Vitesse staat bovenaan door een beter doelsaldo, hierdoor staat Heracles Almelo op een tweede plaats. Morgen volgt de kraker tegen Ajax.

Hieronder vind je de samenvatting van de wedstrijd.