Op vrijdagmorgen heeft Heracles Almelo om 11.30 uur een besloten oefenduel afgewerkt op Sportcomplex Papendal tegen Vitesse. In Arnhem was de ploeg van Wormuth met 0-1 te sterk voor Vitesse. Doelpuntenmaker aan de kant van Heracles Almelo was Cyriel Dessers.

Dessers breekt de ban

De wedstrijd is nog maar net aan de gang als Cyriel Dessers de bal bijna van de voet van doelman Lamprou af snoept. Niet veel later is het Darfalou aan de kant van Vitesse met een goede kopkans, maar Teun Bijleveld haalt de bal van de lijn. De openingsfase is erg rommelig met veel onzuivere passes bij beide elftallen.

Na ruim 25 minuten beginnen beide elftallen beter te voetballen. De speler die het meest positief opviel bij Vitesse was Enrico Hernandez. De middenvelder draaide weg bij Merkel en vuurde van 25 meter. De bal spatte uiteen op de lat boven Brouwer. Ook Darfalou kreeg een grote kans. Na een splijtende pass van Clark zette Linssen Darfalou vrij op rand zestien. Maar de spits schoot wild over.

De laatste tien minuten voor rust domineerde Heracles Almelo aan de bal. Dit bracht Dessers in zijn kracht. Eerst zette hij Teun Bijleveld vrij die via een Vitesse-been net naast schoof. Even later kwam de spits zelf in een 1-tegen-1 situatie met verdediger Ozgur Aktas. Dessers won de sprint overtuigend en schoof kalm langs Lamprou, 0-1.

Tweede helft goed veldspel, weinig kansen

Na rust had Heracles Almelo nog steeds het betere van het spel en het merendeel van het balbezit. Vaak kwam het elftal van Wormuth combinerend tot aan de zestien. Vervolgens was het te slordig om echte kansen te creëren. Eenmaal was Heracles Almelo dichtbij de 0-2, maar Reuven Niemeijer stond buitenspel op het moment voordat hij de bal ontving en in de benedenhoek schoot.

In gevaar kwam Heracles Almelo ook niet, al mocht Bucker vlak na zijn invalbeurt nog wel eenmaal reddend optreden. Maar het schot kwam keurig klemvast in de handen terecht.

Vitesse – Heracles Almelo 0-1 (0-1)
45. Cyriel Dessers 0-1.

Opstelling Vitesse:
Lamprou, Lelieveld, Aktas, Hájek, Clark, Bazoer, Vroegh, Hernàndez, Darfalou, Agrafiotis, Linssen

Opstelling Heracles Almelo:
Brouwer (75. Bucker), Breukers (75. Van Benthem), Rossmann (75. Sama), Knoester (45. Van den Buijs), Hardeveld, Merkel (45. Jakubiak), Osman (45. Schoofs), Bijleveld, Dos Santos (60. Leemhuis), Dessers (45. Konings), Van der Water (60. Niemeijer)