Zaterdag 9 november, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, organiseerde Heracles Almelo een branche-event dat in het teken stond van de rechtspraak. Twintig advocaten uit de regio woonden dit event bij. Vorig seizoen kwamen de branches Bouw & Infra en Financiƫn aan bod. In de tweede helft van dit seizoen zal er weer een branche-event georganiseerd worden.

De bijeenkomst met rechters en advocaten werd afgetrapt met een buffet in de skybox. De heer mr. Zuurmond, werkzaam als rechter bij de rechtbank Midden-Nederland, vertelde vervolgens over huidige ontwikkelingen in de rechtspraak algemeen en specifiek bij zijn werkgever. Zijn verhaal werd vervolgens aangevuld door mevrouw mr. Koene, die werkzaam is als rechter bij de rechtbank Overijssel. Mevrouw mr. Koene vertelde over een initiatief dat de Overijsselse Overlegrechter heet, waarbij civiele geschillen met een simpel aanmeldformulier voorgelegd kunnen worden.

De avond werd afgesloten met een uitstekende overwinning op VVV-Venlo: 6-1.

Wytze-Teije Verhoeven Foto’s