In de tweede speelronde van de eDivisie stond direct de Twentse Derby op het programma. Na een jaar geen derby gespeeld te hebben, is de derby terug van weggeweest! Bryan Hessing trapte thuis af tegen Jelte Golbach en in de return speelde Lev Vinken uit tegen Enis Tokdemir.

De Twentse derby leeft ook in de eDivisie, dat werd duidelijk door de manier waarop de spelers praatten over deze wedstrijd. FC Twente is weer nieuw in de eDivisie en wilde deze wedstrijd niet verliezen. De eSpelers van Heracles Almelo gaven aan dat zij de wedstrijd koste wat kost wilden winnen. Dit zag je terug in de wedstrijd. FC Twente speelde verdedigend, terwijl Heracles Almelo de aanval zocht.

De wedstrijd tussen Bryan Hessing en Jelte Golbach eindigde in een 0-0 gelijkspel. Heracles Almelo had in de eerste wedstrijd drie mogelijkheden om te scoren, daarentegen had FC Twente geen enkel schot gelost. Bryan gaf in het interview aan dat hij in de laatste twintig minuten slim ging spelen, om op deze manier niet tegen het vervelende uitdoelpunt aan te lopen.

Lev Vinken moest het tegen Enis Tokdemir afmaken. Met het uitvoordeel in het achterhoofd had Heracles Almelo, indien Lev een (uit)doelpunt maakte, aan een gelijkspel genoeg voor de overwinning. Makkelijk was het zeker niet, maar in de tachtigste minuut was het raak met Viera. Hier bleef het uiteindelijk bij en Heracles Almelo won de Twentse derby met 1-0!

Door deze overwinning blijft Heracles Almelo koploper. Gevolgd door Vitesse, ADO Den Haag en sc Heerenveen. Maandag staat de volgende wedstrijd op het programma, dan is AZ de tegenstander. Zij staan op een 13e plaats met één punt.