Door de commentatoren en de buitenwereld wordt Heracles Almelo beschouwd als één van de titelfavorieten. Met Bryan Hessing (Vorig Xbox One kampioen eDivisie) en Lev Vinken (best presterende Nederlander op de PlayStation 4) is dat ook zeker niet gek. De eerste speelronde werd gespeeld tegen VVV-Venlo.

De toss wees uit dat Bryan Hessing startte tegen Nick Cooiman. VVV-Venlo kwam verrassend op voorsprong. Bryan Hessing was bij aanvang redelijk verbaasd dat hij met andere verplichte camera instellingen moest spelen. Desondanks had Bryan weinig moeite en kwam uiteindelijk voor rust terug tot 1-2. In de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor Lev Vinken met deze 1-2 voorsprong de tweede wedstrijd zou starten.

Lev Vinken kwam na een mooie aanval, maar een ietwat gelukkige goal, op een 1-0 voorsprong. Hierdoor leek de wedstrijd gespeeld, maar dat was zeker niet het geval. Dennis Verhoeven van VVV-Venlo kwam voor rust nog tot 1-1. In de tweede helft maakte Dennis de 1-2, waardoor er virtueel een gelijke score op het bord verscheen. Lev maakte vervolgens een fout met zijn keeper, waardoor Dennis zelfs de voorsprong pakte. Uiteindelijk kwam de klasse van Lev Vinken naar boven en kwam hij ijzersterk terug. Lev bleef rustig, scoorde twee zeer mooie doelpunten en won de individuele strijd. Eindstand: 3-2.

De wedstrijden eindigden uiteindelijk gezamenlijk in een 5-3 overwinning op VVV-Venlo. Hierdoor staat Heracles eSports na de eerste speelronde direct op de eerste plek!

Volgende wedstrijd staat de derby tegen FC Twente op de planning. Deze wordt op dinsdag 12 november gespeeld om 18:00 uur, live te volgen via het YouTube-kanaal van de eDivisie.