Heracles Almelo heeft zich gerevancheerd voor het zwakke duel tegen RKC Waalwijk. VVV-Venlo werd op Erve Asito het slachtoffer van de Almelose dadendrang: 6-1. Cyriel Dessers (3x), Alexander Merkel, Silvester van der Water en Mauro Junior namen de treffers voor hun rekening. Oud-Heraclied Peter van Ooijen scoorde namens de bezoekers.

Treffers Merkel en Van der Water

De formatie van Frank Wormuth begon furieus aan het duel. Alexander Merkel nam al na twee minuten het vijandelijke doel onder vuur maar Thorsten Kirschbaum kon keren. De aansluitende hoekschop leverde bijna een doelpunt op. De inzet van Mats Knoester ging echter rakelings naast. Silvester van der Water mikte in de zevende minuut eveneens naast en drie minuten later had Mauro Junior moeten scoren. De Braziliaan schoot oog in oog met Thorsten Kirschbaum over.

Heracles Almelo bleef kansen creëren. Cyriel Dessers kopte in de twaalfde minuut op aangeven van Dabney Dos Santos naast en Silvester van der Water probeerde het nog een keer tevergeefs in de zeventiende minuut. De dikverdiende voorsprong kwam er in de 23ste minuut. Cyriel Dessers deed het voorbereidende werk en Alexander Merkel vuurde raak vanaf de rand van de zestien: 1-0.

VVV-Venlo kwam in het eerste half uur nauwelijks in het stuk voor. Elia Soriano zorgde echter voor het eerste gevaar door over het doel van Janis Blaswich te schieten. In de 35ste minuut deed de spits een volgende poging maar Blaswich stond deze keer goed opgesteld. Heracles Almelo nam het commando al snel weer over. Een inzet van Cyriel Dessers werd in de 39ste minuut nog gepareerd door Thorsten Kirschbaum maar een goede minuut later was de doelman kansloos. Een combinatie tussen Navajo Bakboord en Silvester van der Water werd door laatstgenoemde met een prachtig schot afgerond: 2-0.

Drie keer Dessers

Heracles Almelo zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft. Robin Pröpper kopte na vijftig minuten uit een hoekschop voorlangs en twee minuten later mikte Dabney Dos Santos in de handen van Thorsten Kirschbaum. Even later moest ook Janis Blaswich aan de slag om een schot van John Yeboah te pareren. De 3-0 kwam in de 56ste minuut op het bord toen Cyriel Dessers Kirschbaum te slim af was en de bal in het doel gleed.

Heracles Almelo deelde daarna nog een aantal tikken uit aan de Limburgers. Na exact een uur spelen viel de 4-0. Een voorzet van Dabney Dos Santos werd door Cyriel Dessers met het hoofd klaargelegd voor Mauro Junior en die kon simpel afronden. Cyriel Dessers zou vier minuten later zelf de 5-0 voor zijn rekening nemen toen hij Thorsten Kirschbaum op het verkeerde been zette.

VVV-Venlo deed een kwartier voor tijd iets terug. Oud-Heraclied Peter van Ooijen trof het doel met een vrije trap. Het werd uiteindelijk de avond van Cyriel Dessers. Silvester van der Water nam in de 82ste minuut het voorbereidende werk voor zijn rekening. De Belg rondde daarna keurig af. Dessers was zes minuten later nog dichtbij een vierde treffer. Thorsten Kirschbaum wist deze keer de inzet te pareren.