Heracles Almelo 2 heeft maandagmiddag gewonnen van FC Twente 2. In Hengelo werd het 0-2. Jeremy Cijntje en Joey Konings maakten de doelpunten.

De ploeg van Peter Reekers kreeg al twee grote kansen voordat uiteindelijk Jeremy Cijntje de enige goal van de eerste helft maakte. Een minuut voor rust legde Teun Bijleveld na een prima aanname op maat af, waarna Cijntje succesvol uithaalde.

Na iets meer dan tien minuten spelen was Joey Konings al dicht bij de openingstreffer. Ook in die aanval speelden Teun Bijleveld en Jeremy Cijntje een belangrijke rol. Na een steekpass van de middenvelder gaf Cijntje voor op Konings, maar schoot de spits de bal tegen doelman Jeffrey de Lange aan.

De doelman voorkwam tien minuten later ook een doelpunt van Adrian Szöke. Een voorzet van Lucas Schoofs werd door Jeremy Cijntje richting de aanvaller gebracht. Al duellerend met zijn tegenstander schoot Szöke van dichtbij met zijn laatste kracht op doel, waarna De Lange de bal stopte. Volgens Heraclieden om hem heen deed de doelman dat op het moment dat de bal de doellijn al was gepasseerd, de arbitrage oordeelde dat de bal nog niet over de lijn was.

Tweede helft

In de tweede helft bleef Heracles Almelo 2 de bovenliggende partij. Dat drukte zich niet alleen in kansen, maar ook in een tweede doelpunt uit. Joey Konings schoot ruim een kwartier voor tijd van afstand op doel en zag de bal via een FC Twente 2-verdediger tegen de touwen gaan.

De voorsprong van Heracles Almelo 2 kwam geen moment meer in gevaar. De ploeg kan drie punten toevoegen aan het totaal. Op 25 november wacht het volgende competitieduel, thuis tegen Vitesse 2.

FC Twente 2 – Heracles Almelo 2 0-2 (0-1)
44.Jeremy Cijntje 0-1, 73.Joey Konings 0-2

Heracles Almelo 2: Koen Bucker, Jelly van Benthem, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (75.Mohamed Amissi), Lucas Schoofs (65.Niels Leemhuis), Teun Bijleveld, Joey Konings, Adrian Szöke en Jeremy Cijntje.