Heracles Almelo heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door bij hekkensluiter RKC Waalwijk te verliezen. Sylla Sow en Kevin Vermeulen tekenden voor de doelpunten.

Vroege achterstand

RKC Waalwijk pakte in de openingsfase het initiatief en in de zesde minuut moest Lennart Czyborra een inzet van Stijn Spierings van de doellijn halen. Darren Maatsen mikte drie minuten later ruim naast en in de elfde minuut viel de 1-0. Sylla Sow knalde hard raak na een goede individuele actie.

De formatie van Frank Wormuth zat daarentegen niet in de wedstrijd en het enige wapenfeit in de beginfase was een inzet van Cyriel Dessers die in de zeventiende minuut net naast ging. Pas na een half uur kwam er een lichte verbetering. Een inzet van Lennart Czyborra werd gepakt door Etienne Vaessen. Cyriel Dessers kreeg vlak voor de rust nog een mogelijkheid maar ook deze inzet werd gepareerd door Etienne Vaessen.

Twee keer aluminium

Heracles Almelo begon ongewijzigd aan de tweede helft en ontsnapte na twee minuten aan de 2-0. De vrije trap van Clint Leemans spatte buiten het bereik van Janis Blaswich uiteen op de lat. Het bleek het hoogtepunt te zijn in de beginfase van de tweede helft die verder werd gekenmerkt door slordig spel.

Frank Wormuth greep na een uur spelen in. Teun Bijleveld en Joey Konings moesten voor nieuw elan zorgen. RKC Waalwijk had echter nog niets te vrezen en in de 64ste minuut moest Janis Blaswich redden op een schot van Sylla Sow. Heracles Almelo kreeg in de 71ste minuut een mogelijkheid maar Cyriel Dessers koos ervoor om Joey Konings aan te spelen waar zelf schieten ook mogelijk was geweest. De thuisclub was drie minuten later dichtbij de beslissing. De omhaal van Hans Mulder belandde op de lat.

Heracles Almelo was niet in staat om een slotoffensief eruit te persen. Pas in blessuretijd wist Mauro Junior nog een keer over het doel te mikken. Invaller Kevin Vermeulen had aan de andere kant meer succes met zijn afstandsschot: 2-0.