Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 18.30 uur) uit tegen RKC. Trainer Frank Wormuth kan in Waalwijk niet beschikken over Jesper Drost (knie) en Mo Osman (nog niet wedstrijdfit). Achter de inzetbaarheid van Robin Pröpper staat een klein vraagteken.

“Balcombinatie is de topic van deze en volgende week”, aldus Wormuth. “We zijn fysiek goed, ook omdat we de bal vaak snel verliezen. Dan moet je er te snel achteraan om direct druk te zetten. We moeten de bal zo lang mogelijk houden, dan zijn we minder energie kwijt aan het terug veroveren. En dat is weer goed voor onze fitheid in de slotfase van wedstrijden.”

“We hebben woensdag kunnen zien dat RKC een goed team is. Ze zijn sterk aan de bal en als we ze de ruimte geven kunnen ze heel goed voetballen. We moeten morgen spelen zoals de eerste tien minuten van afgelopen woensdag, ze geen ruimte geven. Ik was er tegen Ajax, toen hadden ze kunnen winnen. Dat was vaker het geval dit seizoen, ik wil uiteraard niet dat wij het team zijn dat ze de eerste drie punten brengt.”

RKC Waalwijk – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.