Lennart Czyborra is door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. Het is de prijs voor de beste speler onder de 21 jaar, afgelopen seizoen Talent van de Maand genoemd. ‘De twintigjarige verdediger heeft dit seizoen nog geen minuut gemist en kan met Heracles Almelo terugkijken op een uitstekende reeks’, schrijft de Eredivisie over de prestaties van de Duitser in de wedstrijden tegen FC Emmen (2-0), PEC Zwolle (4-0) en Feyenoord (1-1).

De Eredivisie zag Czyborra ‘een hoofdrol opeisen in de wedstrijd tegen Feyenoord door twee keer de bal van de doellijn te halen’. Daarnaast schoot de linksback in oktober één keer op doel en was direct trefzeker. Ook veroverde hij 32 keer het balbezit, maakte 11 intercepties en won 20 van zijn 32 persoonlijke duels.

Lennart Czyborra krijgt de trofee voor Speler van de Maand U21 overhandigd

De Speler van de Maand-verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met dataleverancier Opta Sports en FOX Sports. De scores worden objectief op basis van meer dan zestig verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die ten minste twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs.