Heracles Almelo speelt in de twaalfde ronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dit duel stond zes keer op het programma in de Eredivisie. De oogst is drie keer winst, een keer verlies en twee keer gelijk.

Het eerste duel dateert van 8 april 2006 en eindigde in 0-2. Kwame Quansah glipte in de 54ste minuut met succes door de Brabantse defensie en in de 77ste minuut reageerde Gertjan Tamerus attent bij een vrije trap van Thijs Sluijter.

RKC Waalwijk boekte op 10 februari 2007 een overwinning. Jan Wuytens kreeg in het eerste half uur twee gele kaarten en daarna konden de gastheren de numerieke meerderheid gaan uitspelen. In de 35e minuut trof Jan Vertonghen doel met een schot in de verre hoek en in de slotfase omzeilde Tarik Sektioui de buitenspelval en bood vervolgens Ricky van den Bergh een niet te missen kans.

Het treffen van 18 oktober 2009 werd op het scherpst van de snede gespeeld. Na een kwartier spelen tekende Bas Dost voor de 0-1 door doelman Jurgen Wevers uit te spelen. Heracles Almelo was in het vervolg van de wedstrijd diverse keren dicht bij een treffer maar wist geen raad met de kansen. Everton Ramos da Silva en Marko Vejinovic mikten op de paal en aan de andere kant zorgde ook RKC Waalwijk voor het nodige gevaar. Dit ondanks het feit dat de thuisclub het laatste half uur met tien man speelde na een tweede gele kaart voor Benjamin de Ceulaer.

RKC Waalwijk en Heracles Almelo hielden elkaar op 6 augustus 2011 in balans. De 2-2 kwam tot stand na een veelbewogen wedstrijd. De thuisclub kwam zeer goed voor de dag maar Remko Pasveer hield zijn ploeg met een aantal cruciale reddingen op de been. Everton Ramos da Silva (31ste inuut) en Glynor Plet (80ste minuut) wisten de spaarzame kansen te benutten waardoor de overwinning binnen handbereik kwam. Het venijn zat in de slotfase. Antoine van der Linden veroorzaakte vijf minuten voor tijd een strafschop en kon voortijdig douchen. John Braber benutte het buitenkansje en in de 89ste kopte Rick ten Voorde de gelijkmaker binnen.

De editie van 1 september 2012 eindigde eveneens in een gelijkspel. Willie Overtoom trof doel na ruim twintig seconden en in de 39ste minuut tekende Florian Jozefzoon voor de gelijkmaker. Geoffrey Castillion was in de negentigste minuut dichtbij de winnende treffer maar knalde oog in oog met Jeroen Zoet op de paal.

Het meest recente duel dateert van 28 september 2014 en leverde een ruime zege op. Mark Uth opende na tien minuten de score en Aurelien Joachim tekende een kwartier later voor de 1-1. Heracles Almelo kon dankzij Bryan Linssen toch met een voorsprong gaan rusten. Mark Uth wist in de tweede helft vervolgens nog twee keer het net te vinden.