Gemeente Almelo, ROC van Twente, VDL, Urenco, ETC, Benchmark en Heracles Almelo hebben vanavond, voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk, een intentieverklaring getekend voor onderzoek naar de mogelijkheden voor het opzetten van een High Tech Academy. Het doel: werven en behouden van toekomstbestendig technisch talent in de regio Twente.

Innovatie-initiatief Heracles Almelo

Het idee voor de High Tech Academy vindt zijn oorsprong in de Innovatiebox van Heracles Almelo. In de Innovatiebox van Heracles Almelo komen bedrijven, overheid en onderwijs samen waarbij innovatie bovenaan de agenda staat en waar men met elkaar de verbinding zoekt. Vanuit de behoefte om via een samenwerkingsprogramma met een concrete aanpak te komen, is het idee tot oprichting van een High Tech Academy ontstaan.

High Tech Academy

De High Tech Academy enthousiasmeert studenten voor de techniek met meer dan alleen een opleiding. Naast het onderwijs bij ROC van Twente doet de student ervaring op bij een regionale speler in het bedrijfsleven en biedt Heracles Almelo een sportief programma aan, om ook lichamelijk vitaal te blijven.

Intentieverklaring High Tech Academy Ondertekening