Heracles Almelo heeft de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. Het duel tegen RKC Waalwijk eindigde in een meeslepende 4-3. Cyriel Dessers (2x) en Silvester van der Water (2x) namen de Almelose treffers voor hun rekening.

Vroege voorsprong

Heracles Almelo kende een uitstekende start en kwam na zeven minuten op voorsprong. Het voorbereidende werk van Lennart Czyborra werd door Cyriel Dessers met een laag schot afgerond. Twee minuten later had Dessers opnieuw moeten scoren maar deze keer werd de inzet gepareerd door Etienne Vaessen. De spits kreeg in de twaalfde minuut nog een kans toen hij werd bediend door Lennart Czyborra. De kopbal miste precisie. Mauro Junior probeerde het in de twintigste minuut van grote afstand maar dit schot ging eveneens over.

RKC Waalwijk kwam daarna wat beter in de wedstrijd zonder daarbij uitgespeelde kansen te creëren. Heracles Almelo wachtte rustig af en sloeg in de 35ste minuut opnieuw toe. Sebastian Jakubiak speelde Silvester van der Water vrij met een mooie steekpass en de rechtsbuiten maakte oog in oog met Etienne Vaessen geen fout: 2-0.

Cyriel Dessers leek enkele minuten later de 3-0 te scoren. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. RKC Waalwijk deed op slag van rust iets terug. Michael Brouwer kon een schot van Kevin Vermeulen pareren. De rebound werd echter verzilverd door Darren Maatsen.

Spektakel van beide kanten

RKC Waalwijk begon goed aan de tweede helt. Sylla Sow nam in de vijftigste minuut het Almelose doel onder vuur maar Michael Brouwer kon redden. De waarschuwing was aan Heracles Almelo niet besteed en twee minuten later viel de 2-2. Clint Leemans zette Kevin Vermeulen oog in oog met Michael Brouwer. De doelman kon de inzet nog pareren. De rebound was echter geen probleem voor Sylla Sow.

De formatie van Frank Wormuth sloeg vrijwel meteen terug. De dieptepass van Dario van den Buijs werd een prooi voor Cyriel Dessers. De spits opereerde ijzersterk en kon de bal achter Etienne Vaessen schieten. Het antwoord van RKC Waalwijk liet niet lang op zich wachten en kwam via een benutte strafschop van Clint Leemans.

Heracles Almelo kon weer opnieuw beginnen en deed dat wederom met verve. Dabney Dos Santos was in de 68ste minuut al dichtbij een treffer. De vleugelspeler kwam naar binnen en zag de stift net het doel missen. Twee minuten later was het wel raak en hoe. Silvester van der Water nam de bal op de borst aan en haalde vervolgens met gevoel uit: 4-3.

Beide ploegen moesten daarna een adempauze inlassen. RKC Waalwijk probeerde in de slotfase nog iets te forceren en kwam nog dichtbij. De schoten van Said Bakari en Stijn Spierings werden geblokt en in de negentigste minuut belandde een inzet van Melle Meulensteen op de lat.

Heracles Almelo – RKC Waalwijk 4-3 (2-1)

7.Cyriel Dessers 1-0, 35.Silvester van der Water 2-0, 45.Darren Maatsen 2-1, 52.Sylla Sow 2-2, 55.Cyriel Dessers 3-2, 62.Clint Leemans 3-3, 70.Silvester van der Water 4-3

Gele kaarten: Orestis Kiomourtzoglou, Anas Tahiri, Melle Meulensteen

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Tim Breukers, Dario van den Buijs, Mats Knoester, Lennart Czyborra, Orestis Kiomourtzoglou, Sebastian Jakubiak (84.Alexander Merkel), Mauro Junior (76.Teun Bijleveld), Silvester van der Water, Cyriel Dessers en Dabney Dos Santos (83.Joey Konings).

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Fabian Sporkslede, Hannes Delcroix, Anas Tahiri, Clint Leemans, Kevin Vermeulen (81.Dylan Vente), Melle Meulensteen, Said Bakari, Stijn Spierings, Darran Maatsen en Sylla Sow.