Heracles Almelo speelt morgen (woensdag, aanvang 18.30 uur) op het eigen Erve Asito thuis tegen RKC Waalwijk (eerste ronde TOTO KNVB Beker). Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Jesper Drost (geblesseerd) en Mohammed Osman (nog niet wedstrijdfit).

“We spelen de komende dagen twee keer tegen dezelfde tegenstander, maar we benaderen het als een gewone wedstrijdsituatie. De volgende wedstrijd is het belangrijkst, dat is de bekerwedstrijd van morgenavond. Daarna geldt hetzelfde en dat is toevallig weer RKC. We gaan morgen een paar dingen veranderen. We zijn voorzichtig met Robin Pröpper, hij is er morgen niet bij en zal zaterdag weer spelen. Dario van den Buijs speelt, en dat is geen enkel probleem zo hebben we tegen Feyenoord en tijdens trainingen gezien. Daarnaast spelen ook Tim Breukers, Michael Brouwer en Sebastian Jakubiak.”

“Ik wil niet kiezen tussen deze twee wedstrijden, we willen ze allebei winnen. Het team dat morgen speelt is net zo sterk als het team van afgelopen weekend. RKC zit dichtbij PEC Zwolle. Ze houden van verzorgd voetbal en hebben een goed team. Ik weet dat de resultaten niet voor ze spreken, maar je moet niet naar de ranglijst kijken maar naar het team. Ik heb ze onder meer tegen Ajax gezien en toen heeft Ajax echt geluk gehad. RKC geeft nooit op. Wij moeten 100 procent geven, anders hebben we geen kans.”

Heracles Almelo – RKC Waalwijk staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.