Heracles Almelo speelt in de eerste ronde van de KNVB-beker thuis tegen RKC Waalwijk. Het wordt de vijfde keer dat de ploegen elkaar treffen in het bekertoernooi.. De vier voorgaande edities eindigden in een Almelose zege.

De eerste ontmoeting vond plaats op 21 september 2000 en betrof een wedstrijd in de eerste ronde. Heracles Almelo won in Waalwijk met 2-0 door twee doelpunten van Dennis van Dijk.

De twee daaropvolgende edities vonden plaats in Almelo. Heracles Almelo won op 22 september 2009 met 1-0 dankzij een doelpunt van Kwame Quansah in de 79ste minuut. Op 1 februari 2012 werd RKC Waalwijk met 3-0 naar huis gestuurd. Samuel Armenteros, Kwame Quansah en Marko Vejinovic namen in deze kwartfinale de treffers voor hun rekening. De bezoekers moesten het duel met tien man beëindigen na een rode kaart voor Evander Sno.

Het vierde treffen vond weer plaats in Waalwijk. Het duel van 24 september 2013 was een wedstrijd in de tweede ronde. Beide ploegen sloten de reguliere speeltijd af zonder doelpunten. Thomas Bruns sloeg diep in de verlenging toe. Zijn treffer in de 116ste minuut bleek de beslissing.

Curieus genoeg stond ook in dat seizoen enkele dagen later een competitieduel in Waalwijk op het programma. Heracles Almelo had op 28 september 2013 beduidend minder moeite met de tegenstander: 1-4. Mark Uth (3x) en Bryan Linssen scoorden de doelpunten aan Almelose zijde. Aurelien Joachim trof doel namens de thuisclub.

Binnen deze periode/categorie zijn geen evenementen gevonden